ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία Ντόρας για επιλεκτική χρεοκοπία

Ανησυχία Ντόρας για επιλεκτική χρεοκοπία
Την ανησυχία της για τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου περί "επιλεκτικής χρεοκοπίας", εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη...

Την ανησυχία της για τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου περί "επιλεκτικής χρεοκοπίας", εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η επιλογή αυτή πριν διαμορφωθεί το πλαίσιο της συνολικής λύσης, μειώνει τη διαπραγματευτική δυνατότητα της Ελλάδας, ενόψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση που έχει ανάγκη η χώρα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε πως όταν ο έλληνας υπουργός οικονομικών ερμηνεύει την απόφαση του Εurogroup με τον ίδιο τρόπο με τον Ολλανδό ομόλογό του, θα πρέπει να ανησυχεί.

"Ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη σπεύδοντας να αποδεχθεί την προοπτική της "επιλεκτικής χρεοκοπίας". Μπορεί αυτή να μην ταυτίζεται με την κατάσταση χρεοκοπίας, αποτελεί, όμως, για την Ελλάδα ένα ακόμη και κυρίως κρίσιμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση", ανέφερε η κ. Μπκακογιάννη.