ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικαιολογίες για τη συνέντευξη Παπανδρέου από τον Η. Μόσιαλο

Δικαιολογίες για τη συνέντευξη Παπανδρέου από τον Η. Μόσιαλο
Σε «εσωτερικό μικροκομματικό παιχνίδι τεχνητών παρεξηγήσεων» απέδωσε ο...

Σε «εσωτερικό μικροκομματικό παιχνίδι τεχνητών παρεξηγήσεων» απέδωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος την κριτική που δέχθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για όσα ανέφερε στη συνέντευξή του στους Financial Times Deutschland.

Ειδικότερα, ο κ. Μόσιαλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε τα εξής:

«Την ώρα που η χώρα δίνει μία μάχη να προστατέψει τα συμφέροντά της, να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της και να βγει από την κρίση, κάποιοι αρέσκονται να παίζουν με τις λέξεις.

Τώρα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη δημοσιογραφική απόδοση της συνέντευξης που έδωσε ο Πρωθυπουργός στους Financial Times Deutschland, συνέντευξη στην οποία ο Πρωθυπουργός σχολίασε τη δεδηλωμένη πρόθεση των οίκων αξιολόγησης να αξιολογήσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος στο επίπεδο selective default, εάν υπάρξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη σαφή θέση της χώρας, όπως αυτή διατυπώθηκε τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και στο Eurogroup.

Όποιοι σπαταλούν τις δυνάμεις τους σε ένα εσωτερικό μικροκομματικό παιχνίδι τεχνητών παρεξηγήσεων, ας σεβαστούν την ανάγκη της χώρας και των πολιτών για ψυχραιμία και ασφάλεια και ας συστρατευτούν σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης μέσα από κατάλληλους χειρισμούς, σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον.»