Ο Φ. Κουβέλης για την επιλεκτική χρεοκοπία

Ο Φ. Κουβέλης για την επιλεκτική χρεοκοπία
Στην Κοζάνη περιοδεύει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής...

Στην Κοζάνη περιοδεύει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, στο ενδεχόμενο επιλεκτικής χρεοκοπίας, στη στάση της κυβέρνησης, ενώ παρουσίασε κωδικοποιημένα τις προτάσεις του κόμματος για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση.

«Κλίμα έντονης ανασφάλειας και ανησυχίας επικρατεί στην ελληνική κοινωνία με τα σενάρια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης για εθισμό της ελληνικής κοινωνίας στα ενδεχόμενα «επιλεκτικής χρεοκοπίας» και «επιλεκτικής πτώχευσης» λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει δημόσια τι ακριβώς διεκδικεί και προτείνει.

Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά τους τελευταίους 10 μήνες επιμένει ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους απαιτείται ταυτοχρόνως και πανευρωπαϊκού χαρακτήρα λύση.

Προτείνουμε, ως πρωταρχική διεκδίκηση, την έκδοση ευρωομόλογου.

Τη δημιουργία ενός μηχανισμού κοινής διαχείρισης του χρέους με τη μεταφορά μέρους του ελληνικού χρέους και άλλων περιφερειακών χωρών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Την αγορά ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά από τον προσωρινό μηχανισμό χρηματοοικονομικής στήριξης.

Τη θετική αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της χώρας με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μείωση του επιτοκίου και περίοδο χάριτος.