Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν είναι χρεοκοπία η επιλεκτική

Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν είναι χρεοκοπία η επιλεκτική
«Είμαστε ακόμα σε επικίνδυνα νερά», τονίζει ...

«Είμαστε ακόμα σε επικίνδυνα νερά», τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας όμως πως έχουμε γλιτώσει τα χειρότερα.

Ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας τονίζει στο «ΕΘΝΟΣ» πως όλοι επέδειξαν πρωτοφανές θάρρος για τα ελληνικά δεδομένα και υπευθυνότητα στην υπεράσπιση της πολιτικής που όπως σημειώνει ήταν η λιγότερο δημοφιλής των μεταπολιτευτικών ετών.

«Πρέπει να καταφέρουμε στο άμεσο μέλλον η χώρα να σταθεί στα πόδια της και ο πολίτης να δει το εισόδημά του και τις προοπτικές του να αυξάνονται.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθαρίζει πως οι εκλογές δεν είναι λύση, εμφανίζεται ωστόσο αισιόδοξος πως αν γίνουν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τις κερδίσει. «Είναι ανεύθυνο να καλλιεργείτε ένα κλίμα προεκλογικής περιόδου, τη στιγμή που όλα συγκλίνουν στην ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις.

Ερωτηθείς για το αν το δημοψήφισμα ισούται με εκτόνωση και αποφυγή των εκλογών ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζει πως το δημοψήφισμα είναι ένα σημαντικό εργαλείο έκφρασης και όχι εκτόνωσης .

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στον διάδοχό του Ευ. Βενιζέλο σημειώνει ότι «αναμφισβήτητα διαθέτει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και θα μπορέσει να προχωρήσει την προσπάθεια που κάνουμε συλλογικά».

Σε ότι αφορά την επιλεκτική χρεοκοπία ο Γ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως «χρεοκοπία».

Ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος τονίζει πως η κυβέρνηση κάνει ένα μεγάλο βήμα για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προσθέτοντας πως εξετάζονται διαφορετικές εναλλακτικές, όπως η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή ή η πώληση μεριδίων σε θυγατρικές.