ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομάδα 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ "άδειασε" την κυβέρνηση στην υπόθεση Siemens

Ομάδα 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ "άδειασε" την κυβέρνηση στην υπόθεση Siemens
Ομάδα 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ άδειασε την κυβέρνηση καταψηφίζοντας την πρόταση...

Ομάδα 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ άδειασε την κυβέρνηση καταψηφίζοντας την πρόταση για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο παραπομπής της υπόθεσης Siemens σε προανακριτική επιτροπή.

Μάλιστα, σε αυτούς που καταψήφισαν την πρόταση προστίθενται και η κυρία Βάσω Παπανδρέου, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (νοσηλεύεται) και η κυρία Ροδούλα Ζήση (απουσιάζει στο εξωτερικό).

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ είχε αποχωρήσει από την διαδικασία ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν, άρα μόνο οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έκριναν την τύχη της υπόθεσης. Υπο αυτά τα δεδομένα για την παραπομπή του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη ψήφισαν συνολικά 178 βουλευτές, ΥΠΕΡ ψήφισαν 136, ΚΑΤΑ 8, «ΠΑΡΩΝ»10, ΛΕΥΚΑ 13, ΑΚΥΡΑ 11. Για την παραπομπή του κ. Γιώργου Αλογσκούφη στο Γνωμοδοτικό ΥΠΕΡ ψήφισαν 141 βουλευτές, ΚΑΤΑ 7, ΠΑΡΩΝ 6, ΛΕΥΚΑ 13, ΑΚΥΡΑ 11.

Πάντως, το γεγονός ότι απορρίφθηκε η πρόταση για παραπομπή σε Γνωμοδοτικό Συμβούλιο δεν σημαίνει και απόρριψη της πρότασης για παραπομπή των κ.κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε προανακριτική, καθώς θα ακολουθήσει νέα ψηφοφορία. Όμως, η διαρροή δημιουργεί σοβαρό πλήγμα στην επιθυμία της κυβέρνησης να φωτίσει τα πολύκροτα σκάνδαλα.

Οσο για το επιτελείο του Μαξίμου στην Βουλή δηλώνει ότι «καταβάλαμε προσπάθεια αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής για την πληρέστερη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στις ψηφοφορίες για ανάλογες περιπτώσεις επι των προσώπων οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία. Η ΝΔ για άλλη μια φορά αποχώρησε από την Βουλή επιδεικνύοντας στάση ανευθυνότητας».