ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Τσίπρας ποντάρει στη σύγκρουση με το ΔΝΤ

Γιατί ο Τσίπρας ποντάρει στη σύγκρουση με το ΔΝΤ

Κλιμακώνει την αντιπαράθεσή της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η κυβέρνηση παρά το γεγονός πως στην εαρινή σύνοδο του Ταμείου στην Ουάσιγκτον τις επόμενες ημέρες υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Στη συνάντηση του ΔΝΤ θα βρεθούν τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Παρ’ όλα αυτά αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στο ΔΝΤ με αιχμή την λάθος συνταγή που –όπως υποστηρίζει-έχει υποδείξει για την οικονομική διάσωση της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε στο θέμα των λάθος εκτιμήσεων του ΔΝΤ με τους περίφημους πολλαπλασιαστές και κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα ζητώντας «να σοβαρευτούμε και να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν εφαρμόζουμε τους κανόνες αλλά ότι οι κανόνες δεν είναι αποτελεσματικοί».

Ο ίδιος άσκησε οξύτατη κριτική στο Ταμείο και για τον ρόλο του Πολ Τόμσεν υπονοώντας ότι χτίζει την προσωπική του καριέρα πάνω στα συντρίμμια της ελληνικής οικονομίας.

«Για έναν τεχνοκράτη υπάλληλο ο οποίος συμμετέχει σε κάποια προγράμματα, μπορεί να αποτελεί θέμα επιβεβαίωσης των εμμονών του και της καριέρας του, το αν θα αποτύχει και το τρίτο πρόγραμμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας χρεώνοντάς του ευθέως την ευθύνη για την αποτυχία των προηγούμενων δύο.

Πάντως η κυβέρνηση θεωρεί σχεδόν αυτονόητη την έναρξη της συζήτησης για το χρέος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης επικαλούμενη την σχετική πρόβλεψη στην συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

Δείτε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων