Δικαιοσύνη καλεί χαμαιλέοντα - Ψωμιάδη

Σε μια ακόμη υπόθεση, με οσμή σκανδάλου, φαίνεται πως εμπλέκεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης....

Σε μια ακόμη υπόθεση, με οσμή σκανδάλου, φαίνεται πως εμπλέκεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», ανατέθηκαν δύο έργα – μαϊμού από τον κ. Ψωμιάδη, συνολικού κόστους 839.000 ευρώ.

Αποτέλεσμα του δημοσιεύματος αυτού ήταν να παρέμβει ο εισαγγελέας και να διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Η πλευρά Ψωμιάδη δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι και αυτή η «αποκάλυψη» αποτελεί προϊόν συντονισμένης επίθεσης λάσπης σε βάρος του νομάρχη Θεσσαλονίκης, ενόψει εκλογών. Μάλιστα, κατηγορείται ανοιχτά ως ενορχηστρωτής της εν λόγω προσπάθειας ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται σε πολύχρονη κόντρα με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Τα έργα - μαϊμού

Τα ερωτηματικά, ωστόσο, παραμένουν αναπάντητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα δύο έργα – φάντασμα, αφορούν το πρώτο την ταξινόμηση και καταγραφή αδειών κυκλοφορίας γεωργικών μηχανημάτων, αλλά και εκτέλεση έργων υδροληψίας, προϋπολογισμού 675.000 ευρώ. Το δεύτερο αναφέρεται σε διάνοιξη, καθαρισμό και σήμανση οδών, που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 164.000 ευρώ. Και στα δύο έργα προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Ψωμιάδης όρισε ως επιβλέποντα τον… εαυτό του!

Οι πιθανές, λοιπόν, δικαστικές περιπέτειες του Παναγιώτη Ψωμιάδη, φαίνεται να προβληματίζουν και τη ΝΔ, καθώς η νομαρχία Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» της παράταξης, ενόψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Κορυφαία στελέχη της Ρηγίλλης, επιθυμούν να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό η κατάσταση γιατί εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά το εκλογικό σώμα.