Μαξίμου: Ικανοποίηση για Γερμανία, σιγουριά για Πολυνομοσχέδιο

Μαξίμου: Ικανοποίηση για Γερμανία, σιγουριά για Πολυνομοσχέδιο

Στο Μαξίμου αισθάνονται ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις στη Γερμανία καθώς είναι, πλέον, σχεδόν βέβαιος, ο σχηματισμός κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» (Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές και Σοσιαλδημοκράτες).

Η ικανοποίηση του κυβερνητικού επιτελείου έγκειται:

​-Στον αποκλεισμό από την κυβέρνηση του FDP, που συστηματικά υιοθετεί ακραία νεοφιελελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις.

​- Στη διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα-πυλώνα της ΕΕ καθώς και στη συνέχιση μιας πολιτικής διαχείρισης με την οποία η ελληνική κυβέρνηση είναι εξοικειωμένη.

​- Στην παρουσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στην κυβέρνηση που «λειαίνει» τη σκληρή γραμμή Σόιμπλε. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και καιρό ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Μάρτιν Σουλτς, είχε ταχθεί σαφώς υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού».

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί ότι στο πρόγραμμα έχει ενσωματωθεί το πλαφόν στην υποδοχή προσφύγων (220.000 το χρόνο) και τις οικογενειακές επανενώσεις (1.000 άτομα το μήνα). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα ενταθεί ο εγκλωβισμός προσφύγων στην Ελλάδα...

Η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ψηφίζεται το Πολυνομοσχέδιο - γίγας με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Στην κυβέρνηση εμφανίζονται βέβαιοι ότι τα Πολυνομοσχέδιο θα περάσει χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία. Ακόμα και για τον Γιάννη Θεωνά, οποίος κράτησε αποστάσεις από την τροπολογία για τις απεργίες, η εκτίμηση είναι ότι τελικά δεν θα δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα στην κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr