ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικός ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Θετικός ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Δρομολογείται από την κυβέρνηση η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας η οποία θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα.

Το Ποτάμι κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου, τον περασμένο Νοέμβριο, για τη θεσμοθέτηση και τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας το οποίο θα συνεπικουρεί την εκάστοτε κυβέρνηση στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Ο κ. Θεοδωράκης με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζητούσε άμεση σύσταση του Συμβουλίου και τον ορισμό συγκεκριμένης συνεδρίασης της Ολομέλειας με σκοπό να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου.

Ο κ. Βούτσης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με τον κ. Θεοδωράκη, καλώντας τον να συζητήσουν διεξοδικά την πρόταση του Ποταμιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το ζήτημα της συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας συζητήθηκε κατά το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και τη στρατηγική κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr