«Θερμός» ο Απρίλιος για την κυβέρνηση: Τα κρίσιμα μέτωπα

Newsroom Newsroom

«Θερμός» ο Απρίλιος για την κυβέρνηση: Τα κρίσιμα μέτωπα

Μπροστά σε ένα πολυεπίπεδο παζλ βρίσκεται η κυβέρνηση με τα «δύσκολα» να ξεκινούν με την επιστροφή του πρωθυπουργού, την Τρίτη,  από τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Τήλο.

Τα μέτωπα με τα οποία είναι αντιμέτωπος αφορούν στις συζητήσεις για το χρέος που μπαίνουν πλέον σε καθοριστική τροχιά, με τον Απρίλιο να περιλαμβάνει δύο ημερομηνίες ορόσημα. Στις 27 Απριλίου θα παρουσιαστεί στο Εurogroup το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο και θα καθορίσει το κατά πόσο οι θεσμοί αλλά και οι αγορές θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η χώρα τον Αύγουστο.

Επίσης εντός του μήνα, κατά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ θα αποσαφηνιστεί ο ρόλος του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ενώ θα πραγματοποιηθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την ελάφρυνση του χρέους.

Στις 12 Απριλίου στο EuroWorking Group, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να παρουσιάσει δείγματα γραφής τα οποία θα θεωρούνται ενθαρρυντικά για την εφαρμογή των 88 προαπαιτουμένων που απομένουν για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Όμως η οικονομία δεν είναι το μόνο κρίσιμο ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση. Όπως άλλωστε επισήμανε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε πριν το Πάσχα, η συγκυρία είναι πυκνή και τα ζητήματα που καλείται να επιλύσει η κυβέρνηση είναι πολλά και σε διαφορετικά μέτωπα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved