ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος στο CNN Greece: Αναγκαία για τη διατήρηση των ισορροπιών η αγορά των φρεγατών

Κατρούγκαλος στο CNN Greece: Αναγκαία για τη διατήρηση των ισορροπιών η αγορά των φρεγατών

Η απόφαση για προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Τουρκία είναι κάτι που εξηγεί την κλιμάκωση της έντασης το τελευταίο διάστημα, εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο CNN Greece.

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι ποιοτικά διαφορετικό στο δίμηνο μέχρι τις εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος εκφράζοντας, παράλληλα, την άποψη ότι πιθανώς μετά τις εκλογές να υπάρξει και μια αποκλιμάκωση από την πλευρά της Άγκυρας.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι η Αθήνα βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς με τη συσσώρευση έντασης ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός ατυχήματος.

Η λέξη πόλεμος δεν πρέπει να ακούγεται

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν η ρητορική της Αθήνας ή κινήσεις όπως αυτή της αγοράς των γαλλικών φρεγατών είναι πιθανό να προκαλούν την Άγκυρα, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η λέξη «πόλεμος δεν πρέπει να ακούγεται» αλλά και ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κλιμακώνει καθόλου την ένταση. Εντούτοις, σημειώνει, ότι η αγορά των φρεγατών ήταν αναγκαία για τη διατήρηση των ισορροπιών ισχύος αλλά και ότι η ελληνική πλευρά οφείλει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα και να διατηρεί το αξιόμαχο των δυνάμεών της.

Αναφορικά με τη στάση ουδετερότητας που διατηρεί το ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο και για αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση επικεντρώνει τις διπλωματικές της ενέργειες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων