ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαλούμ στα κόμματα για το ζήτημα της αναδοχής απο ομόφυλα ζευγάρια

Αλαλούμ στα κόμματα για το ζήτημα της αναδοχής απο ομόφυλα ζευγάρια

Εκτάκτως στην Ολομέλεια ο πρωθυπουργός - Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να πείσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. και να κάμψει τις αντιδράσεις - Ποιοι διαφωνούν με το νομοσχέδιο;

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΜΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ - ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8

Στη Βουλη προκειμένου να μιλήσει για το νομοσχέδιο για την αναδοχή αποφάσισε να μεταβεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 8.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι με την τοποθέτησή του να ξεκαθαρίσει σε όσους βουλευτές διαφωνούν με το δικαίωμα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί "ταυτοτική" για μια αριστερή κυβέρνηση.

Το θέμα της αναδοχής έχει δημιουργήσει τριγμούς τόσο στο δημόσιο διάλογο, όσο και στο εσωτερικό όλων των κομμάτων αφού αρκετοί είναι οι βουλευτές που διαφωνούν με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Ποιοι διαφωνούν με το νομοσχέδιο;

Εντός του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιρρησίες, προερχόμενοι κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, εμμένουν στη διαφωνία τους. Από τους περίπου δέκα βουλευτές που είχαν βγει στο "αντάρτικο", ορισμένοι, όπως ο Δημήτρης Βέττας, έχουν άρει τις επιφυλάξεις τους, ωστόσο, μια ομάδα 5-7 βουλευτών δεν δείχνει να κάνει πίσω. Πρόκειται για τους Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Γεωργία Γεννιά, Μάρκο Μπόλαρη, Θεόδωρο Παραστατίδη και Ηλία Κωστοπαναγιώτου.

Πληροφορίες μιλούν για αποχή από την πλευρά των Γεννιά, Μπόλαρη και Γιάννη Καραγιάννη, ενώ Θόδωρος Παραστατίδης φέρεται να λαμβάνει την απόφασή του για τη στάση που θα κρατήσει την τελευταία στιγμή.

Το επίμαχο άρθρο έχει προκαλέσει διαφοροποιήσεις και εντός των υπόλοιπων Κοινοβουλευτικών Ομάδων με τη Νέα Δημοκρατία να επιλέγει το "κατά συνείδηση" ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι θα ψηφίσουν υπέρ, με βουλευτές τους όμως να διαφοροποιούνται.

Προσπάθεια Τσίπρα να κάμψει τις αντιδράσεις

O πρωθυπουργός μίλησε για σύγχυση μεταξύ αναδοχής και υιοθεσίας.

Η αναδοχή σημαίνει ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει όποτε θέλει στους φυσικούς του γονείς.

Παράλληλα τόνισε ότι πλέον επισπεύδονται οι διαδικασίες και για την αναδοχή και για την υιοθεσία στους 8 με 12 μήνες με αδιάβλητη διαδικασία.

«Κανένα κράτος και καμία συντεταγμένη πολιτεία, δεν μπορεί να επιτρέπει να αντιμετωπίζονται αυτές οι ψυχές ως οι εν δυνάμει απόκληροι της κοινωνίας»

Θεσμική τομή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το νομοσχέδιο για την αναδοχή, καλώντας τα κόμματα να το αντιμετωπίσουν χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες.

«Στα μάτια της πολιτείας αυτά τα παιδιά ήταν μέχρι στιγμής αόρατα, παιδιά ενός κατώτερου θεού. Να δοθεί μία δυνατότητα να βιώσουν αυτά τα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον, να μην στερηθούν για πάντα ένα σπίτι, μία οικογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του, κάνοντας λόγο για ανθρώπινο χρέος.

Όπως είπε, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αδιαφορία που υποθηκεύει το μέλλον τους.

«Το πρώτο που επιλύει το νομοσχέδιο είναι ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε Ιδρύματα, παύουν επιτέλους να είναι αόρατα. Κανένα κράτος και καμία συντεταγμένη πολιτεία, δεν μπορεί να επιτρέπει να αντιμετωπίζονται αυτές οι ψυχές ως οι εν δυνάμει απόκληροι της κοινωνίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Δημιουργούμε έναν ηλεκτρονικό φάκελο με τα στοιχεία του κάθε παιδιού, για να γνωρίζουμε πόσα και ποια είναι αυτά τα παιδιά, που αναζητούν οικογένεια. Ώστε να αντιμετωπίσουμε συνολικά το ζήτημα, έχοντας έναν αυτονόητο στόχο: Κανένα παιδί στο περιθώριο. Κανένα παιδί σε ίδρυμα».

«Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που επιλύουμε, αφορά τους υποψήφιους γονείς. Τους ανθρώπους δηλαδή που μέχρι σήμερα υποχρεώνονται σε αναμονή έως και 6 χρόνια, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Η αναδοχή, θα έχει πλέον μέγιστο διάστημα ολοκλήρωσης τους 8 έως 12 μήνες. Αντιστοίχως και η υιοθεσία: 8 έως 12 μήνες. Στη συνέχεια θα εκκρεμεί η δικάσιμος, για την οποία θα υπάρξει, επίσης, η σχετική μέριμνα και ο συντονισμός με το υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να ορίζεται κατά προτεραιότητα και έτσι να επισπεύδεται η όλη διαδικασία» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Mε αφορμή το νομοσχέδιο ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον «βαθιά συντηρητικό», ενώ όπως είπε «ρέπει σε ακροδεξιά ρητορική».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων