Σκοπιανό: Το «παρασκήνιο» και το «μήνυμα» στον Ζάεφ

Newsroom Newsroom

Σκοπιανό: Το «παρασκήνιο» και το «μήνυμα» στον Ζάεφ

Για διάθεση της πλευράς των Σκοπίων να επανέλθει σε ζητήματα που είχαν κλείσει στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, μιλούν αρμόδιες πηγές από την Αθήνα, μετά από τη διαρροή πως η συμφωνία με τα Σκόπια απομακρύνεται. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να διαπραγματεύονται οι δύο πρωθυπουργοί θέματα τεχνικής και νομικής φύσεως, που θεωρητικά είχαν κλείσει.

Για την πλευρά των Σκοπίων η κλεψύδρα έχει αρχίσει να αδειάζει, αφού επίκειται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Σύνοδος του ΝΑΤΟ.

Η ελληνική πλευρά κατανοεί και αντιλαμβάνεται πολύ καλά τις μεγάλες δυσκολίες και την πολιτική πίεση που υφίσταται ο Ζάεφ, ειδικά από την στιγμή που η συμφωνία απαιτεί δύσκολα βήματα -erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι δεν μπορεί να παίζονται «παρατάσεις».

Έτσι λοιπόν η συμφωνία και το τηλεφώνημα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών απομακρύνεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή εμπλοκή στο ονοματολογικό.

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί εύκολα ότι η ελληνική πλευρά περνά στην κλιμάκωση της πίεσης, ώστε να επισπευσθεί η συμφωνία.

Πηγή: Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved