ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Όλα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών: «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022», το οποίο εμπεριέχει τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Το πρώτο τμήμα του νομοσχεδίου περιλαμβάνει τις διατάξεις με τις οποίες ιδρύεται ο «Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά».

Το δεύτερο τμήμα του νομοσχεδίου περιλαμβάνει διατάξεις του υπουργείου Εργασίας για τη μεσολάβηση και διαιτησία συλλογικών εργατικών διαφορών, για τις τις προνοιακές παροχές, για την επικουρική ασφάλιση των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ, για την αποζημίωση συμβεβλημένων φορέων που παρέχουν υπηρεσίες προνοιακού χαρακτήρα, αλλά και για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το τρίτο τμήμα του νομοσχεδίου εμπεριέχει διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιφέρουν αλλαγές στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σχετικές με τους πλειστηριασμούς και αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα. Το τέταρτο τμήμα του νομοσχεδίου εμπεριέχει διατάξεις του υπουργείου Υγείας σχετικές με αλλαγές στις ρυθμίσεις για το μηχανισμό αυτόματης επιστροφής (clawback), για τα γενόσημα φάρμακα, για τον ΕΟΠΥΥ και για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας, για την ηλεκτρονικό φάκελο δαπάνης ασφάλισης υγείας δικαιούχου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr