ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή το πρωί η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων

Την Παρασκευή το πρωί η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων

Για την Παρασκευή στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί η ενημέρωση της Βουλής από τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Το σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα έφθασε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ωστόσο, τα διαφορετικά σενάρια που διακινούνται από διάφορες πλευρές θέτουν εν αμφιβόλω το συγκεκριμένο προγραμματισμό.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η ΝΔ σκέφτεται να καταθέσει την πρόταση μομφής αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, αύριο Πέμπτη κι ενώ δεν έχει κλείσει η συνεδρίαση, γεγονός που σύμφωνα με τον Κανονισμό, παύει κάθε άλλη συζήτηση στη Βουλή.

Συνεπώς, η ενημέρωση του πρωθυπουργού μπαίνει στις καλένδες. Το δεύτερο σενάριο θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέτει την πρόταση του στη δευτερολογία του, κατά τη διάρκεια της επίσης ενημέρωσης του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή.

Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση της πρότασης μομφής/δυσπιστίας μπορεί να ξεκινήσει αμέσως ή εντός 48 ωρών. Ολοκληρώνεται το αργότερο τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας με την ονομαστικής ψηφοφορίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr