ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: «Δεν θα γίνουν νέα hot spots στην Ελλάδα»

Βίτσας: «Δεν θα γίνουν νέα hot spots στην Ελλάδα»

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,Δημήτρης Βίτσας,χαρακτήρισε θετικό για την Ελλάδα το ισοζύγιο της συμφωνίας για το προσφυγικό με τη Γερμανία και την Ισπανία.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο κ. Βίτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατασκευαστούν νέα ελεγχόμενα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα κατασκευαστεί τελικά στη χώρα μας Κέντρο Ελεγχόμενης Υποδοχής είπε: «Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να κατασκευαστούν επιπλέον Κέντρα Υποδοχής. Η συζήτηση αφορούσε κατά κύριο λόγο τους πρόσφυγες και μετανάστες ή καλύτερα τους αιτούντες άσυλο από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής που φτάνουν στην κεντρική και δυτική Μεσόγειο».

Όπως συμπλήρωσε στην Ελλάδα ήδη λειτουργούν «πέντε κέντρα υποδοχής στα νησιά και ένα έκτο στον Έβρο οπότε και δεν υπάρχει κανένας λόγος». Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό αυτά τα κέντρα υποδοχής να είναι κλειστά. Αυτά τα κέντρα υποδοχής πρέπει να είναι με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων