Βρεττός: Αν χρειαστεί θα ξεπαγώσουμε το “Non paper”

Βρεττός: Αν χρειαστεί θα ξεπαγώσουμε το “Non paper”

«Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, θα «ξεπαγώσει» η πρωτοβουλία βουλευτών των δύο κομμάτων που υπέγραψαν το “non paper”, δήλωσε ο Ντίνος Βρεττός.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα, αποκάλυψε πως το κείμενο συντάχθηκε αρχικά από πέντε βουλευτές της ΝΔ και εν συνεχεία υπεγράφη από 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και με τη συμμετοχή της Βάσως Παπανδρέου.

Ανέφερε πως το θέμα ξεκίνησε από μια συζήτηση βουλευτών της ΝΔ, έξω από το εντευκτήριο της Βουλής, οι οποίοι εξέφραζαν την άποψη ότι πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Συμφώνησα με τους προβληματισμούς που εξέφραζαν και τους είπα πως αν το γράψετε, θα το συνυπογράψω και θα φέρω κι άλλους», ανέφερε ο κ. Βρεττός. 

Το κείμενο θα μπορούσε να φέρει 30 ή 40 υπογραφές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Βρεττός, ενώ στην ερώτηση εάν ρωτήθηκαν και βουλευτές από άλλα κόμματα, σημείωσε πως υπήρχε αυτός ο σκοπός, αλλά δεν πρόλαβαν. Η δημοσιοποίηση του κειμένου δεν έγινε αφότου ο Αντώνης Σαμαράς δημοσιοποίησε την πρόθεση του για μεταβατική κυβέρνηση.