Άμεσα εκλογές ζητά ο Τσίπρας

Άμεσα εκλογές ζητά ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού , Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος,  λέγοντας  πως πρόκειται για ένα κόμμα, στο οποίο  «κανείς δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά μόνον για το πώς θα κρατηθεί, ή θα ανελιχθεί, στην εξουσία».

Από τα πυρά του όμως δε γλύτωσε και ο Α. Σαμαράς . Ο Α. Τσίπρας είπε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ, που μέχρι προχθές φώναζε για τη δανειακή σύμβαση και τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για τη χώρα μας, αποφάσισε ότι όλα αυτά τελικώς τα αποδέχεται. Αρκεί να τα ψηφίσει μία αναλώσιμη κυβέρνηση και να φύγει από την εξουσία ο κύριος Παπανδρέου, ανοίγοντάς του τον δρόμο για την πρωθυπουργία».

Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα για τον πρωθυπουργό, είπε,  είναι πώς θα αποφύγει τη λαϊκή ετυμηγορία. «Ο μόνος τρόπος για να ανακοπεί η καταστροφική πορεία της χώρας είναι μία τεράστιας κλίμακας επίθεση, ένα πανευρωπαϊκό μαζικό κίνημα αντίστασης. Η πίεση, που ασκήθηκε στην Ελλάδα με το ενδεχόμενο της αποπομπής από το ευρώ, ήταν μία πίεση μαφιόζικου τύπου», είπε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι «αποχώρηση μίας χώρας από το ευρώ δεν προβλέπεται θεσμικά, και επομένως, πρόκειται απλά για έναν τρομοκρατικό εκβιασμό».

Α. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του για παραίτηση της κυβέρνησης και διάλυση της βουλής, ώστε να γίνουν άμεσα εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα άλλα είναι παιχνίδια εκτροπής».