Παπανδρέου: Δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής στην κυβέρνηση συνεργασίας

Παπανδρέου: Δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής στην κυβέρνηση συνεργασίας

Αυτή ήταν η φράση κλειδί του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, η οποία ανοίγει το δρόμο για συνάντηση Παπανδρέου - Παπούλια - Σαμαρά σήμερα το βράδυ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως η κυβέρνηση αυτή παραδίδει την σκυτάλη σε μια άλλη κυβέρνηση ευρήτερης συνεργασίας στην οποια δεν επιθυμεί να είναι επικεφαλής. «Και αυτό είναι ξεκάθαρο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε «οδικό άξονα» πέντε κατευθύνσεων, πάνω στον οποίο θα βασιστούν οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.

Επίσης ο Παπανδρέου τόνισε πως πρέπει να δοθεί μια λύση σήμερα για αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει εκείνον και τον κ. Σαμαρά, απόψε, μόλις τελειώσουμε η συνεδρίαση, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης σύντομα.

Η προεδρεία της Δημοκρατίας ζητά να υπάρξει κάποιο πλαίσιο συνεργασίας πριν γίνει η συνάντηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση των τριών στο Προεδρικό θα γίνει στις οκτώ. Ωστόσο, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στη Νέα Δημοκρατία, από την οποία αναμένεται μήνυμα συναίνεσης ώστε να διατυπωθεί εκ μέρους του Προέδρου η πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τη συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου - Σαμαρά θα γίνει νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε λίγη ώρα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Η. Μόσιαλο.

Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως ο μεταβατικός πρωθυπουργός πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους , ενώ κάποιοι υπουργοί ανέφεραν πως δεν επιθυμούν να είναι πρόσωπο από την ΝΔ.

Σχέδιο και απαντήσεις ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος εν όψει του επερχόμενου Γιούρογκρουπ. Ο Δ. Ρέππας προέβη σε πλήρη καταγραφή των θεμάτων που θα απασχολήσουν την νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας . Επισήμανε μάλιστα ότι το πρόβλημα είναι πλέον αποκλειστικά πολιτικό.

Πηγή: Newscode.gr