Γ. Καρατζαφέρης: «Αδυναμία εξεύρεσης πολιτικού προσώπου»

 Γ. Καρατζαφέρης: «Αδυναμία εξεύρεσης πολιτικού προσώπου»

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Γιώργου Καρατζαφέρη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτή εκφράζει την ανησυχία του αναφορικά με την «αδυναμία εξεύρεσης ενός πολιτικού προσώπου για την πρωθυπουργία».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φιλική υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο και τις εξαιρετικά χρήσιμες σκέψεις του.   

Ευχαριστώ τον απερχόμενο πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για την πρόσκλησή του να συμμετέχω στην υπό δημιουργία κυβέρνηση σε εξαιρετικά τιμητική θέση. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ν.Δ. για τη σύμφωνη γνώμη του, όπως με διαβεβαίωσε ο Γ. Παπανδρέου, παρότι σήμερα κατέστη αδύνατο να επικοινωνήσω μαζί του.    

Όμως η αδυναμία εξευρέσεως ενός πολιτικού προσώπου για την πρωθυπουργία, όπως και η τελική σύνθεση της κυβερνήσεως με πολιτικά πρόσωπα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις οι οποίες βρίσκονται μπροστά μας, δεν αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία.    

Θα στηρίξω αυτή την κυβέρνηση με τις προϋποθέσεις τις οποίες έθεσα εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. Θέλω να ελπίσω ότι αυτή η κυβέρνηση θα υπάρξει έγκαιρα πριν ανεξέλεγκτα γεγονότα καταστήσουν αδύνατη τη συγκρότησή της, όπως και την αποτελεσματικότητά της».