ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η έξοδος από το Μνημόνιο και τα πέντε «πρέπει» του ανασχηματισμού

Η έξοδος από το Μνημόνιο και τα πέντε «πρέπει» του ανασχηματισμού

Την Τρίτη 21 Αυγούστου θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το τέλος, μετά από οκτώ χρόνια, των προγραμμάτων στήριξης.

Η τραγωδία στο Μάτι ακύρωσε τις όποιες σκέψεις για πανηγυρικές εκδηλώσεις, όμως θεωρείται βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα στείλει, με κάποιον τρόπο, εκείνη την ημέρα το δικό του μήνυμα για το τέλος των μνημονίων.

Η 21η Αυγούστου άλλωστε, σηματοδοτεί για το κυβερνητικό επιτελείο την πρώτη ημέρα αντεπίθεσης, μέχρι τις εθνικές εκλογές και για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις σχετικά με τον τρόπο που θα επικοινωνήσει το νέο κυβερνητικό αφήγημα. Το βέβαιο είναι ότι όποιος τρόπος και να επιλεχθεί αυτό θα γίνει σε χαμηλούς τόνους αφού σε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός δεν θέλει να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας, ένα μήνα μετά την μεγάλη εθνική τραγωδία.

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου στις 8-9 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός να μπορεί να κάνει συγκεκριμένες εξαγγελίες οι οποίες να σηματοδοτούν τους βαθμούς ελευθερίας που θα έχει πλέον η ελληνική κυβέρνηση ως προς την άσκηση της οικονομικής της πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων