ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης για έξοδο από τα μνημόνια: Απαρχή μετρημένων αυξήσεων

Βούτσης για έξοδο από τα μνημόνια: Απαρχή μετρημένων αυξήσεων

Ιστορική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, την έξοδο από τα μνημόνια και κάνει λόγο για «απαρχή μετρημένων αυξήσεων», επάνοδο στη χώρα του επιστημονικού και επαγγελματικού δυναμικού της και δυνατότητα στελέχωσης της Παιδείας και της Υγείας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει ως αναγκαία και απαραίτητη την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ για το ενδεχόμενο αναθεώρησης των μέτρων για το 2019-2020, αναφέρει:

«Πιστεύω ότι η μη αναγκαιότητα της λήψης αυτών των μέτρων θα γίνει κατανοητή και αποδεκτή ή τουλάχιστον ανεκτή και από τους θεσμούς».

Θεωρεί, δε, ως ζήτημα μεγάλης σημασίας, το οικονομικό πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση «να βασίζεται στον σεβασμό του περιβάλλοντος και των εργασιακών δικαιωμάτων».

Επίσης, μιλά για «πολιτικό παράδοξο» να εμφανίζονται ως σωτήρες, οι θύτες που οδήγησαν την κοινωνία στη χρεοκοπία και υπογραμμίζει ότι μερικοί στο πολιτικό σύστημα «στήνουν μία νέα διαπλοκή και αποδέχονται πολιτική ομηρεία από μιντιάρχες, στο όνομα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr