ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος έδωσαν όλα όσα ζητούσαν τα Σκόπια

Μητσοτάκης: Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος έδωσαν όλα όσα ζητούσαν τα Σκόπια

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τηλεγραφήματα που αποκάλυψαν τα WikiLeaks και σύμφωνα με τα οποία τα Σκόπια δέχονταν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από το 2008.

«Η σημερινή αποκάλυψη από τα WikiLeaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους «Βόρεια Μακεδονία» και οι κάτοικοί τους «Μακεδόνες» που μιλούν τη δήθεν “Μακεδονική” γλώσσα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που επισημαίνω όλους αυτούς τους μήνες» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει:

Ότι οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι δεν θα κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Σημειώνεται πως το έγγραφο που αποκάλυψε το Wikileaks αναφέρει ότι από το 2008, η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, έκανε αποδεκτό το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Όπως αποκαλύπτουν τα συγκεκριμένα έγγραφα, στις 29 Ιουλίου 2008, η τότε Αμερικανίδα πρέσβης, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, έχει αποστείλει τηλεγράφημα με τα συμπεράσματά της από τις επαφές με τον τότε πρόεδρο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr