Στα «κάγκελα» η Συγγρού από τα ρεπορτάζ της κρατικής!

 Στα «κάγκελα» η Συγγρού από τα ρεπορτάζ της κρατικής!

«Χωρίς καμιά ντροπή, οι συγγραφείς της ανακοίνωσης της δημόσιας τηλεόρασης παραδέχονται αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και δηλώνουν θύματα των πληροφοριών που μεταδίδουν.

Η ΕΡΤ αποδέχεται, δυστυχώς, αυτό που επισημαίνει εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία. Ότι η δημόσια τηλεόραση οφείλει να μεταδίδει ακριβείς πληροφορίες, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση, η δημόσια τηλεόραση, δεν δικαιούται να μεταδίδει κρίσεις των παρουσιαστών της, που εμπεριέχουν ειρωνείες για πολιτικά κόμματα και σπέκουλα που προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την κυβέρνηση.

Τα σχόλια που ενόχλησαν τον Σαμαρά
            Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, εντοπίζει –δειγματοληπτικά- σειρά σημείων, που προσκρούουν στο έργο της κρατικής τηλεόρασης, επισημαίνοντας πως δεν χωρούν «απίθανα» σχόλια όπως:
    οι δηλώσεις του αρχηγού προκαλούν εσωκομματικά προβλήματα»
•    «ο κ. Σαμαράς συμφώνησε το στέλεχός του να αναλάβει υπουργείο»
•    «συγκινήθηκαν όλοι οι Έλληνες με το διάγγελμα Παπανδρέου»
•    «ο κ. Σαμαράς δέχτηκε τον ένα και απέρριψε το άλλον για πρωθυπουργό»
•    «οι εκλογές  οδηγούν στη δραχμή»

Η ΝΔ προσθέτει πάντως πως τιμά όλους τους δημοσιογράφους που υπό καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας αγωνίζονται για να κάνουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους, διευκρινίζοντας σε κάθε περίπτωση πως δεν θα ανεχθεί, από ένα σύστημα που βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης, το κομματικό παιχνίδι που στήνει στην πλάτη του ελληνικού λαού, ο οποίος είναι άλλωστε και ο αποκλειστικός χρηματοδότης της δημόσιας τηλεόρασης.

«Τελεία και παύλα», οι τρεις λέξεις με τις οποίες καταλήγει η αυστηρή κομματική ανακοίνωση, που ανεβάζει και άλλο τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, λίγες μόλις ώρες πριν από την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.