Ορκίζεται η νέα –μεταβατική- κυβέρνηση

Ορκίζεται η νέα –μεταβατική- κυβέρνηση

Σήμερα, στις 2 μετά το μεσημέρι, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στόχος της νέας μεταβατικής κυβέρνησης είναι η υλοποίηση και επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης της 27ης Οκτωβρίου 2011 για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας και της διεξαγωγής εκλογών στις αρχές του 2012.

Μετά από πολλές μέρες παρασκηνιακών ζυμώσεων και αγωνίας, το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός παρέμεινε μέχρι αργά τη νύχτα στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημερώθηκε για μια σειρά από τρέχοντα θέματα.

Νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, καθώς και με τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, οι οποίοι του εξέθεσαν τις προσεγγίσεις τους για διάφορα θέματα και τις προτάσεις τους για τα ονόματα στελεχών που προτείνουν για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.

Την τελική απόφαση θα έχει ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές αναμένονται στην ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Επικρατείας, στο οποίο ο υπουργός ασκεί καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου και Εθνικής Άμυνας.

Η ΝΔ πρότεινε τη συμμετοχή των κ.κ. Σταύρου Δήμα, Γιάννη Μουρμούρα, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο τελευταίος για το λόγο αυτό παραιτήθηκε από βουλευτής. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, πρέσβης επί τιμή Γιώργος Γεωργίου, ανακοίνωσε την συμμετοχή του κόμματος του στη νέα κυβέρνηση με αρκετά στελέχη.

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα καταφέρει να βγει από την κρίση με συνεννόηση, πολλή δουλειά, ενότητα και σύνεση, εξέφρασε ο κ. Παπαδήμος στις πρώτες του δηλώσεις, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Διευκρίνισε επίσης, ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό.