Σαμαράς: Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

 Σαμαράς: Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

«Επί δέκα μέρες, η χώρα βρέθηκε χωρίς κυβέρνηση, χωρίς πρωθυπουργό, με το λαό βαθιά ανήσυχο, ενώ η κρίση στην Ευρώπη έπαιρνε πρωτοφανείς διαστάσεις», διαπίστωσε με δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα πέτυχε και τους τέσσερις στόχους του:


• Να μη γίνει δημοψήφισμα.
• Να αλλάξει Πρωθυπουργός
• Να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση που θα ξεμπλοκάρει την έκτη δόση και θα προχωρήσει τη νέα δανειακή σύμβαση
• Να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ταχύτερο.

Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

«Τελικά άνοιξε ο δρόμος για νέες εκλογές άμεσα. Κι αυτό πια είναι μια συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Με συγκεκριμένη ημερομηνία, 19 Φεβρουαρίου», σημείωσε λέγοντας πως οι εκλογές δεν είναι μόνο αίτημα της ΝΔ αλλά είναι και «βαλβίδα ασφαλείας», για να εκφραστεί η κοινωνία., γιατί όταν δεν εκφράζεται η κοινωνία, τότε έρχεται πιο κοντά η κοινωνική έκρηξη…

«Οι απόψεις μας για την πολιτική δικαιώθηκαν και παραμένουν»

«Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε ό,τι δεν έχει κάνει ποτέ κόμμα Αντιπολίτευσης: Να αλλάξει κυβέρνηση και Πρωθυπουργό στο μέσο της τετραετίας. Αντί να’ χουμε άλλα δύο χρόνια κυβέρνηση Παπανδρέου, θα έχουμε σε τρεις μήνες εκλογές!», πρόσθεσε τονίζοντας πως οι απόψεις του κόμματος για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν.

«Δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να τις αλλάζεις…Άλλωστε, έχουν δικαιωθεί πλήρως. Η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο…Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί δεν πέτυχε η πολιτική που ακολουθήθηκε. Το βλέπετε στην οικονομία που βουλιάζει, στη μεσαία τάξη που διαλύεται, στις επιχειρήσεις που κλείνουν, στους ανέργους που πολλαπλασιάζονται, στους νέους που φεύγουν. Στους στόχους που δεν πιάνονται…», εξήγησε.

«Υπάρχει τρόπος να βγούμε από τον εφιάλτη»

«Όλοι ξέρουμε πια πως χάθηκε τις τελευταίες μέρες κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς. Όλοι μαζί θα την αποκαταστήσουμε - ταχύτατα. Όμως, χωρίς να δεχθούμε ταπεινώσεις, ούτε προσβολές. Ούτε για το λαό μας, ούτε για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η Αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν μπαίνει στο λογαριασμό. Δεν είναι προς διαπραγμάτευση…», σημείωσε, στέλνοντας μήνυμα εντός και εκτός συνόρων και διαβεβαιώνοντας πως στο τέλος αυτού του δρόμου θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας.

«Δεν υπόσχομαι τίποτε. Σας κοιτάω όμως στα μάτια - όλους σας - και σας λέω: Υπάρχει προοπτική! Υπάρχει τρόπος να βγούμε από το σημερινό εφιάλτη», είπε.

«Δε θέλησα συγκυβέρνηση»

Ο αρχηγός της ΝΔ, δεσμεύτηκε ακόμη πως θα στηρίξει τη νέα μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου στο έργο της, ευχόμενος να επιτύχει στην αποστολή της και διευκρίνισε πως η ΝΔ πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: Το Άμυνας και των Εξωτερικών, στέλνοντας τα μηνύματα που πρέπει να στείλει εκεί που πρέπει να τα στείλει…

«Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή. Δεν θέλησα συγκυβέρνηση. Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί… Η Πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα. Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Κι ένα βαρύ χρέος. Είναι το μόνο χρέος που δεν θέλεις ποτέ να ξεχρεώσεις! Μόνο να το τιμήσεις…», κατέληξε.Video 1

Σαμαράς: Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου