ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Ραγκούσης στο CNN Greece: Οι ψηφοφόροι θα τιμωρήσουν το ΚΙΝΑΛ

Γιάννης Ραγκούσης στο CNN Greece: Οι ψηφοφόροι θα τιμωρήσουν το ΚΙΝΑΛ

Tέχνασμα χαρακτηρίζει οΓιάννης Ραγκούσης τη «στροφή» του ΚΙΝΑΛ το οποίο τις τελευταίες ημέρες από το αίτημα για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» πέρασε στη «συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις».

Μιλώντας στο CNN Greece ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ εξηγεί πως η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ αποτελεί ντοκουμέντο παράδοσης του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς στη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη, καθώς το ΚΙΝΑΛ είναι σαν να λέει πως «θα προτείνουμε σε όλα τα κόμματα τους όρους μας, επομένως δεν θα φταίμε εμείς που θα τους αποδεχτεί μόνον ο κ.Μητσοτάκης».

Στην ερώτηση του CNN Greece γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν λέει ευθέως πως προτίθεται να συμπράξει με τη ΝΔ, αν είναι έτσι, ο κ. Ραγκούσης απαντά πως η εκλογική βάση του κόμματος είναι ετερόκλητη: αποτελείται από ένα κομμάτι που πρόσκειται στον κ. Βενιζέλο και το οποίο δεν είναι αρνητικά διακείμενο σε ένα ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ αλλά και το παραδοσιακό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που έχει έντονα αντιδεξιά χαρακτηριστικά. Έτσι, συνεχίζει ο κ. Ραγκούσης, θα ήταν πολιτικά άγαρμπο και θα είχε μεγάλο εκλογικό κόστος ένα καθαρό μήνυμα για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ πριν από τις εκλογές. Ενώ το έχουν αποφασίσει, συνεχίζει ο κ. Ραγκούσης, προσπαθούν να το κρύβουν. «Αυτό όμως -ότι δεν τους λένε την αλήθεια- οι πολίτες το διαισθάνονται. Γι’αυτό και με την ψήφο τους πιστεύω πως θα τους τιμωρήσουν. Το ΚΙΝΑΛ θα καταλάβει είτε την 4η είτε την 5η θέση στις εκλογές».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων