ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Ξεχάστε τη Μόρια, έχει πλέον στοχοποιηθεί η Σάμος

Βίτσας: Ξεχάστε τη Μόρια, έχει πλέον στοχοποιηθεί η Σάμος

Με τη φράση «οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί είναι ανοιχτοί για οσμές δήθεν οικονομικών σκανδάλων» απάντησε ο Δημήτρης Βίτσας στην κριτική της αντιπολίτευσης για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό.

«Κατηγορώντας για αδιαφάνεια την ελληνική κυβέρνηση κατηγορείτε την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο πλαίσιο συζήτησης, στη Βουλή, σχετικής επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ.

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε η εκτίμηση του Δημήτρη Βίτσα ότι έχει στοχοποιηθεί η Σάμος. «Ξεχάστε την Μόρια, σε λίγο καιρό δεν θα είναι πρόβλημα, το πρόβλημα είναι η Σάμος γιατί έχει στοχοποιηθεί το νησί. Μόνο από τον Σεπτέμβριο έως τις 25 Οκτωβρίου στην Σάμο έχουν μπει 2.317 και έφυγαν 1103. Την ίδια περίοδο στην Μυτιλήνη ήρθαν 2809 και έφυγαν 3600» είπε χαρακτηριστικά.

Στην σφοδρή κριτική που δέχθηκε για αδιαφάνεια και απευθείας αναθέσεις, υποστήριξε ότι η χώρα έχει υποστεί 5-6 ελέγχους. «Σε ότι αφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο έλεγχος έχει κλείσει με άριστα, ενώ για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής χωρίς καμία παρατήρηση», είπε και πρόσθεσε πως η OLAF, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, κάνει έρευνα για μια ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από ποσά της ευρωπαϊκής ένωσης με 7 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr