ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν πρέπει να ψάχνουμε για διαδικαστικές, πολιτικές πιρουέτες

Βούτσης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν πρέπει να ψάχνουμε για διαδικαστικές, πολιτικές πιρουέτες

Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας θα κατατεθεί η πρόταση από τουλάχιστον 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του.

O κ. Βούτσης ανέφερε ότι θα δοθεί ένα διάστημα λίγων ημερών και προς τα άλλα κόμματα, με στόχο μέσα στον Νοέμβριο να συγκροτηθεί η διακομματική επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όπως σημείωσε, στο Real FM, ο χρόνος που θα έχει στη διάθεσή της η επιτροπή θα είναι τουλάχιστον 1,5 με 2 μήνες, «δηλαδή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και ενδεχομένως αρχές Μαρτίου, είναι το διάστημα το οποίο θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

«Η συνταγματική αναθεώρηση, ο προϋπολογισμός και άλλα ενδιάμεσα σοβαρά ζητήματα που θα υπάρξουν, νοηματοδοτούν πολυσήμαντα την έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και επισήμανε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι μία άκρως πολιτική διαδικασία στον πυρήνα και στην καρδιά του πολιτεύματος.

«Ενδεχομένως θα δοκιμαστούν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις και θα υπάρξουν ευρύτερες ή και ευρύτατες συνθέσεις και συναινέσεις ή θα υπάρξουν άρθρα, τα οποία με μια οριακή πλειοψηφία θα πάνε στην επόμενη Βουλή και σε αυτήν την περίπτωση θα απαιτήσουν 180 ψήφους. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία.

Πιστεύω πως δεν πρέπει να ψάχνουμε για διαδικαστικές, πολιτικές πιρουέτες γύρω από τη συνταγματική αναθεώρηση, χωρίς να υποτιμώ την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σχολίασε ο κ. Βούτσης για την πρόταση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να ψηφιστούν οι θέσεις και των δύο κομμάτων από τη σημερινή Βουλή και η επόμενη Βουλή, όποια κι αν είναι η πλειοψηφία της, ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών, να εγκρίνει μόνο εκείνες εκ των ψηφισμένων από την προηγούμενη Βουλή διατάξεις που θα επιλέξει.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr