Γ. Καρατζαφέρης: Κυβέρνηση οπερατέρ, αν παρεμβαίνουμε

Γ. Καρατζαφέρης: Κυβέρνηση οπερατέρ, αν παρεμβαίνουμε

Την κατηγορηματική αντίθεσή του με το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στη νέα κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, που σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου.

«Αν παρεμβαίνει ο καθένας από εμάς, τότε δεν θα είναι μια κυβέρνηση ουσίας. Θα είναι μια κυβέρνηση οπερατέρ» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να παραμερίσουν τις διαφορές τους, δίνοντας μια ευκαιρία στη νέα κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι ο ίδιος εμπιστεύεται τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος είναι «ο πλέον κατάλληλος να βοηθήσει και να γιατρέψει τα πλήγματα της ελληνικής οικονομίας».

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει ότι αν η νέα κυβέρνηση πετύχει στο έργο της, τότε δεν υπάρχει λόγος διεξαγωγής εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου, όπως έχει συμφωνηθεί κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει δύο δυνατότητες. Ή να αποτύχει, οπότε θα φύγει όταν διαπιστωθεί η αποτυχία ίσως και νωρίτερα, ή να πετύχει. Αν πετύχει, δεν έχουμε κανένα λόγο να την αλλάξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η 19η Φεβρουαρίου είναι «μια ενδεικτική ημερομηνία», επισημαίνοντας ότι ο κ. Σαμαράς είναι «εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάση του κ. Καρατζαφέρη τις τελευταίες ημέρες σχολιάστηκε ιδιαίτερα κολακευτικά από το Reuters, που αναφέρει ότι οι οργισμένες δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ , έξω από το Μέγαρο Μαξίμου «συνέβαλαν κατά πολλούς στο να απορριφθεί η υποψηφιότητα του Φίλιππου Πετσάλνικου», ενώ ο ίδιος «κέρδισε πολλούς πόντους με την συναινετική στάση»...