«Γυναίκα και Άθληση» από την Ελένη Αυλωνίτου

Newsroom Newsroom

«Γυναίκα και Άθληση» από την Ελένη Αυλωνίτου

Σε ένα κατάμεστο χώρο από φίλους και συνοδοιπόρους στον αθλητισμό, την επιστήμη και την πολιτική, στον 5ο όροφο του Public, η Βουλευτής Β' Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου παρουσίασε το βιβλίο της «Γυναίκα και Άθληση», το οποίο κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη. 

Με την άλλη της ιδιότητα, αυτή της Διδάκτωρος Εργοφυσιολόγος (Ph.D.), η Ελένη Αυλωνίτου δίνει επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται των βιολογικών ιδιαιτεροτήτων της γυναικείας φύσης, σε σχέση με την άθληση σε όλα τα επίπεδα.

Πρόκειται για ένα μοναδικό σύγγραμμα για το θέμα του στην ελληνική επιστημονική βιβλιογραφία, καθώς η Ελένη Αυλωνίτου συνδέοντας την βιωματική της εμπειρία ως πρωταθλήτρια κολύμβησης και την επιστημονική της γνώση ως διδάκτωρ Εργοφυσιολογίας, αναζητά απαντήσεις σ’ ένα πλήθος εσφαλμένων αντιλήψεων, ταμπού και μύθων που σχετίζονται με τη συμμετοχή της γυναίκας στην άθληση ενώ απαντά με επιστημονική τεκμηρίωση σ' ένα πλήθος ερωτημάτων που έχουν να κάνουν με την υγεία και την εν γένει ασφαλή συμμετοχή της γυναίκας στην άθληση.

Στην εκδήλωση μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την Ελένη Αυλωνίτου οι Νικήτας Κακλαμάνης, Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής ΝΔ και Ιατρός Ακτινολόγος,Επίκουρος Καθηγητής Παν. Αθηνών, Γεώργιος Μαυρωτάς, Βουλευτής ΠΟΤΑΜΙ, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Καλυψώ Μπαρμπάτη, Παθολογοανατόμος, fellow του Βασιλικού Κολλεγίου Μεγάλης Βρετανίας, Ευτύχης Παλλήκαρης, Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης στο site της Athens Voice, καθώς και η Κατερίνα Παπαδήμα Παπακωνσταντίνου που συντόνισε την παρουσίαση.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved