Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις για πολλαπλές κάλπες

Newsroom Newsroom

Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις για πολλαπλές κάλπες

Αν και η κυβέρνηση επιμένει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή τον Οκτώβριο, οι πιθανότητες να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές μέσα στην άνοιξη είναι αυτή τη στιγμή μεγαλύτερες από ποτέ. 

Όπως έχουμε ξαναγράψει ο Πρωθυπουργός δέχεται αυτή τη στιγμή εισηγήσεις από τους συνεργάτες του αλλά και τα κομματικά στελέχη. Αν κάποιος επιχειρούσε μια κατηγοριοποίηση των εισηγήσεων αυτών θα έλεγε ότι χωρίζονται σε αυτούς που θεωρούν σοφότερη την επιλογή του εκλογικού αιφνιδιασμού και σε αυτούς που προκρίνουν εξάντληση της τετραετίας.

Η πρώτη ομάδα, βέβαια, είναι χωρισμένη στα δύο καθώς κάποιοι προτείνουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις αρχές Μαρτίου ενώ άλλοι επιμένουν ότι προτιμότερη θα ήταν η διεξαγωγή τριπλών εκλογών τον Μάιο. Υπάρχει όμως και ένα σενάριο το οποίο μπορεί να τους «ενώσει».

α) Όσοι «βλέπουν» κάλπες τον Μάρτιο συνδυάζουν τη διεξαγωγή των εκλογών με τις εξελίξεις στο Μακεδονικό. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα φτάσει για επικύρωση στην ελληνική βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου και με δεδομένη την απόφαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, εμφανίζεται μια καλή ευκαιρία για προκήρυξη εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved