ΚΚΕ: Προϋπολογισμός πτώχευσης και φοροεξόντωσης του λαού

ΚΚΕ: Προϋπολογισμός πτώχευσης και φοροεξόντωσης του λαού

Σκληρή κριτική ασκεί το ΚΚΕ στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό 2012 σε ανακοίνωση του.

Τον χαρακτηρίζει ως προϋπολογισμό "πτώχευσης και φοροεξόντωσης του λαού, κατακρεούργησης των Ασφαλιστικών Ταμείων και των κοινωνικών δαπανών".

Το ΚΚΕ αναφέρει σχετικά: "Η νέα άγρια φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα συμβαδίζει με την προκλητική φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων. Σε σχέση με το 2011, ενώ τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα θα αυξηθούν κατά 29%, τα έσοδα από επιχειρήσεις θα μειωθούν ακόμα περισσότερο κατά 22%".

Για τα Ασφαλιστικά Ταμεία,λέει ότι "οι συντάξεις και οι παροχές είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Εκτός από τις απώλειες 12 δισ. περίπου λόγω του «κουρέματος» των αποθεματικών, μειώνουν κατά 9,1% την ήδη δραστικά μειωμένη κρατική επιχορήγησή τους. Πρόκειται για σφαγή και όχι για μειώσεις, καθώς η χρηματοδότηση του ΙΚΑ θα μειωθεί κατά 41,6% και για τον ΟΑΕΕ κατά 10,6%".

Ταυτόχρονα, προσθέτει, οι νέες περικοπές στους μισθούς, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια θα οδηγήσουν τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση, σε σκληρή δοκιμασία και σε σοβαρούς κινδύνους σε ό,τι αφορά ακόμα και στην διατροφή της καθώς και στην εξασφάλιση βασικών αναγκών για φάρμακα και περίθαλψη.

Χαρακτηρίζει "αδίστακτη" την "συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη".

Τέλος καλεί τον λαό "να οργανώσει άμεσα την αντεπίθεσή του για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που προστατεύει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Καμιά ανοχή".