Μανώλης Πετσίτης: Η ώρα του εισαγγελέα για τον «σερβιτόρο» του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom Newsroom

Μανώλης Πετσίτης: Η ώρα του εισαγγελέα για τον «σερβιτόρο» του ΣΥΡΙΖΑ

Μανώλης Πετσίτης:  Η βροχή αποκαλύψεων για το Μανώλη Πετσίτη, το στενό φίλο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά έχει κινητοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που διερευνούν την υπόθεση σε πολλά επίπεδα. Στη βάση αυτή, η παρέμβαση της Δικαιοσύνης θεωρείται σίγουρη και αναμένονται άμεσα εξελίξεις -  Ο Μανώλης Πετσίτης δεν είχε μόνο αναβαθμισμένο ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου ως ο «κολλητός» του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, αλλά είχε περίοπτη θέση και στην «αυλή» του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ως άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΘΑΨΟΥΝ» ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ - ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου φέρεται να συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που θέλουν να διερευνηθεί σύντομα η υπόθεση, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην υπάρξει διάχυση της σκανδαλολογίας.

Η προσοχή των αρχών επικεντρώνεται σε τρία μέτωπα. Στο τρυφηλό βίο και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Πετσίτη, που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωνε στην εφορία, αλλά και από το πιστωτικό του προφίλ. Στη σχέση του κ. Πετσίτη με τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θόδωρο Κιτσάκο, που θεωρείται πρόσωπο κλειδί, στο να φωτίσει τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ιδιοκτήτη της Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ.

Στις αποκαλύψεις του Νewsbomb.gr για το φορολογικό status των Κύπριων δικηγόρων που εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο Μανώλης Πετσίτης, και ειδικά για την περίπτωση του Σωτηράκη Παναγιώτου, ο οποίος διαθέτει από το 2010 διπλό ΑΦΜ στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού

NEO TSIPRAS

«Μαυρισμένος» στον Τειρεσία

Πλήθος δημοσιευμάτων του Σαββατοκύριακου αποκάλυψαν πως ο Μανώλης Πετσίτης ζούσε μέσα στην πολυτέλεια, σπαταλούσε αφειδώς και δεν είχε καμία αναστολή στο να κάνει επίδειξη του πλούτου του. Κατά τις εν λόγω περιγραφές, αυτός ο πλούτος δεν δικαιολογείται ούτε από τα 200.000 ευρώ περίπου που εμφάνιζε ως εισόδημα ο κ. Πετσίτης το 2017. Στη βάση αυτή θα εξεταστεί το εάν ο ίδιος είχε πηγές από εισοδήματα που δεν δήλωνε και εάν διακινούσε «μαύρο» χρήμα.

Αν και κατά τα επίσημα στοιχεία, αλλά και τις μαρτυρίες, ο Μανώλης Πετσίτης διαθέτει χρήματα, ο ίδιος δεν δείχνει ιδιαίτερη σπουδή για να κλείσει οικονομικές υποχρεώσεις του παρελθόντος.

Στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Νewsbomb.gr, τον εμφανίζουν «μαυρισμένο» στον Τειρεσία για μια καταγγελία δανείου ύψους 55.000 ευρώ που έγινε το 2013 και η οποία δεν έχει ακόμη και σήμερα κλείσει. Υπό το πρίσμα αυτό, θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο «Μανώλης του Παππά» διατηρεί αναλλοίωτες κάποιες εκ των αρχών του πρώιμου ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι τις αρχές του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Ο ίδιος πάντως δεν μισθώνει ούτε το σπίτι που διαμένει στην Βαρυμπόμπη. Για την ακρίβεια δεν έχει ακίνητα στο όνομα του.

Το μόνο μίσθωμα που μέχρι και τον Απρίλιο εμφανιζόταν στο όνομα του αφορούσε σε επιπλωμένο διαμέρισμα 55 τετραγωνισμών μέτρων στο Κολωνάκι, για το οποίο κατέβαλε 900 ευρώ μηνιαίως. Πηγές προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως το διαμέρισμα αυτό – που βρίσκεται στη κορυφή του Λυκαβηττού- το χρησιμοποιούσαν για τα ραντεβού τους κάποιοι πολιτικοί φίλοι του κ. Πετσίτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Δυο γραμμές για τον Κιτσάκο - Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως το μεγάλος μέρος της προσοχή πέφτει στην σχέση του Μανώλη Πετσίτη με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θόδωρο Κιτσακο. Για το θέμα αυτό η κυβέρνηση είναι διχασμένη. Κάποια κυβερνητικά στελέχη θέλουν να παραμείνουν χαμηλοί οι τόνοι και να καταλαγιάσει ο θόρυβος από τις καταγγελίες του κ. Κιτσάκου, ο οποίος έχει δημοσίως αποκαλύψει πως οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας και Θεοδώρα Τζάκρη είχαν πλήρη γνώση των χειρισμών του στη ΔΕΠΑ σε σχέση με την υπόθεση της ELFE.

Άλλα κυβερνητικά στελέχη θέλουν να διερευνηθεί η σχέση Πετσίτη – Κιτσάκου - Λαυρεντιάδη προκειμένου να αποδειχθεί το εάν ο Πετσίτης ήταν ο μεταφορέας των μηνυμάτων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Θοδωρή Κιτσάκο ή μετέφερε και μηνύματα πολιτικών στελεχών όπως ο ίδιος ο κ. Κιτσάκος έχει υπονοήσει, χαρακτηρίζοντας το στενό φίλο του Νίκου Παππά ως «εκπρόσωπο υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».

Δεδομένου ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Θόδωρου Κιτσάκου για την υπόθεση της ELFE, ο ίδιος αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να αποκαλύψει στις ανακριτικές αρχές το περιεχόμενο των συναντήσεων του με τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος μπαινοέβγαινε στη ΔΕΠΑ με πολλά «κοστούμια», είτε ως Μέγαρο Μαξίμου, είτε ως εκπρόσωπος εταιρειών του Λαυρεντιάδη, είτε ως ιδιώτης.

Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης εμφανίζεται από την πλευρά του διατεθειμένος να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να μη μείνει καμιά σκιά σε σχέση με το όνομα του. Στη βάση αυτή έχουν δοθεί και σχετικές οδηγίες στην ηγεσία της ΔΕΠΑ προκειμένου να πράξει τα δέοντα και να δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ξεκαθαρίσει το τι έχει συμβεί και ποιοι λάμβαναν αποφάσεις υπέρ του Λαυρεντιάδη και σε βάρος σε βάρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη – «βόμβα» του Newsbomb.gr: O Πετσίτης «θαμώνας» στη ΔΕΠΑ

ΝΔ σε Παππά: Φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής σου...

Ο Ν. Παππάς παραδέχεται ότι ο Πετσίτης ήταν συνεργάτης του: Ας απαντήσει ο ίδιος για την πορεία του

Πολιτικός «σεισμός» μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις σχέσεις κυβέρνησης – Λαυρεντιάδη

Ο ρόλος συγκεκριμένων δικαστών

Πάντως ο ίδιος ο κ. Σταθάκης δεν σταματάει να αναφέρεται στο ρόλο που έχει διαδραματίσει η ελληνική Δικαιοσύνη στην περιπλοκή της υπόθεσης, δεδομένου ότι με μιας αμφίβολης λογικής δικαστική απόφαση έχει επιτραπεί ακόμη και σήμερα στην ELFE να προμηθεύεται αέριο από την ΔΕΠΑ χορηγώντας μεταχρονολογημένες επιταγές.

Υπενθυμίζεται πως η γενική συνέλευση της ΔΕΠΑ είχε αποφασίσει το 2014 πως η ΕLFE θα συνέχιζε να λαμβάνει αέριο υπό την προϋπόθεση της προεξόφλησης κάθε προμήθειας με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών που να μην είναι συνδεδεμένες με την ELFE. Ωστόσο, αυτή η απόφαση «πάγωσε» με απόφασή του Πρωτοδικείου Καβάλας που υποχρέωσε τη ΔΕΠΑ να συνεχίσει την παροχή αερίου υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα προεξοφλεί το σύνολο της εβδομαδιαίας κατανάλωσης με την προσκόμιση επιταγών.

Το Πρωτοδικείο Καβάλας αποφάσισε ακολούθως ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει τις τεχνικές λεπτομέρειες της υπόθεσης και παρέπεμψε το θέμα στο Πρωτοδικείο Αθήνας, από το οποίο η ΔΕΠΑ δικαιώθηκε τρεις φορές με υπέρ της προσωρινές διαταγές. Παραδόξως στην τέταρτη προσφυγή της ELFE ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ιωάννης Κανάκης έκρινε ως αρμόδιο για την υπόθεση το Πρωτοδικείο Καβάλας – που είχε δηλώσει αναρμόδιο- και επέτρεψε τη συνέχιση της παροχής αερίου στη λιπασματοβιομηχανία παρά την έλλειψη εγγυήσεων.

Η ΔΕΠΑ κατηγορεί τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη πως εκμεταλλεύτηκε το θεσμό της προσωρινής δικαστικής προστασίας, προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στη καταδολιευτική δράση του, η οποία συνίσταται στην προμήθεια αερίου με τη χορήγηση επιταγών που εκδίδουν εταιρείες αμφίβολης πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Το ζήτημα αυτό πλέον το εξετάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς κοινοποιήθηκε στον Διοικητή της Αρχής Γιώργο Πιτσιλή καταγγελία πως από μια και μόνον εταιρεία, τη Φυτοθρεπτική ΑΒΕΕ -η οποία διαθέτει κεφάλαιο μόλις 933.271 ευρώ και κατά την ICAP κατατάσσεται στις εταιρείες υψηλού πιστοληπτικού κινδύνου - έχουν εκδοθεί μεταχρονολογημένες επιταγές συνολικής αξίας 17 εκατ. ευρώ (!) με τις οποίες η ELFE πλήρωσε το αέριο που της παρέχει η ΔΕΠΑ.

petsiti fla 1

Ελέγχονται οι δικηγόροι των offshore

Πέραν όλων των άλλων στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται και οι σχέσεις του Μανώλη Πετσίτη με τους Κύπριους δικηγόρους των offshore εταιρειών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τους οποίους και εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Ειδικότερα, πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ανέφεραν στον Νewsbomb.gr πως διερευνούν την υπόθεση του Σωτηράκη Παναγιώτου.

Όπως απεκάλυψε το Νewsbomb.gr, ο Σωτηράκης Παναγιώτου διαθέτει δύο ενεργά ΑΦΜ στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού. Το ένα αποκτήθηκε με Κυπριακό διαβατήριο και το δεύτερο με διαβατήριο Αυστραλίας. Μάλιστα ο γεννηθείς το 1973 Παναγιώτου πρώτα απέκτησε ΑΦΜ το Νοέμβριο του 2010 με το αυστραλιανό διαβατήριο, δηλώνοντας κάτοικος Ρουάντας και εν συνεχεία το Δεκέμβριο του 2010 απέκτησε ΑΦΜ με το κυπριακό διαβατήριο, δηλώνοντας κάτοικος Κύπρου.

elfe 1

«Είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία. Διερευνούμε εάν πράγματι έχει συμβεί και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη», ανέφεραν στο Νewsbomb.gr κύκλοι της ΑΑΔΕ.

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει συμβεί κάποιος να έχει εκ παραδρομής δύο ΑΦΜ στην εφορία. Αλλά η υπόθεση Παναγιώτου δεν αφορά σε λάθος. Ο ίδιος διαθέτει δύο ενεργά ΑΦΜ. Με το ΑΦΜ που απέκτησε με το αυστραλιανό διαβατήριο ο Παναγιώτου συμμετείχε ως μέλος στην εταιρεία Διαφημιστικές Υπηρεσίες Maze Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με την οποία φέρεται να συνεργάζεται ο κ. Πετσίτης και η οποία αναλαμβάνει έργα προβολής μεγάλων ΔΕΚΟ και οργανισμών, αλλά και επιχειρήσεων φιλικά προσκείμενων στην κυβέρνηση.

elfe 2

Με το ΑΦΜ που απέκτησε με το κυπριακό του διαβατήριο, ο Σωτηράκης Παναγιώτου εμφανίζεται ως ο εκπρόσωπος της εταιρείας Chemstorage Limited, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Και εδώ συμπίπτει με το στενό φίλο του Νίκου Παππά. Ο Μανώλης Πετσίτης, σε μια από τις επισκέψεις που έκανε στο Θόδωρο Κιτσάκο το 2017, δήλωσε στο προσωπικό της ΔΕΠΑ πως κάνει το ραντεβού με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Chemstorage Limited. Δηλαδή εμφανίσθηκε να εκπροσωπεί την εταιρεία του Λαυρεντιάδη!

Τέλος, ο κ. Παναγιώτου ακόμη και σήμερα είναι διευθυντής της Nikastero Trading Limited, της «αμαρτωλής» από την υπόθεση Proton Bank, κυπριακής offshore εταιρείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ.

Δείτε σχετικά:

«Κεραυνοί» ΝΔ σε κυβέρνηση: Ρωτάμε άλλη μια φορά, ποιος είναι ο ρόλος του Πετσίτη;

Πολιτικός «σεισμός» μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις σχέσεις κυβέρνησης – Λαυρεντιάδη

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

Κάμερα ασφαλείας: Αρκούδα εμφανίζεται από το πουθενά και σκορπά πανικό! (video)

16:30

Κέρκυρα: «Αφήστε με να πεθάνω δεν θέλω να χειρουργηθώ», λέει ο «δράκος της Λευκίμμης»

16:30

«Βόμβα» από την ΕΡΤ: Αυτό το τηλεπαιχνίδι επιστρέφει μετά από 17 χρόνια

16:26

Λαμία: Βρήκαν σακούλα πεταμένη - Ανατρίχιασαν όταν είδαν τι είχε μέσα (pics)

16:25

Λάρισα: Έκαναν… κούκλες τον Σωτήρη Τσιόδρα και το Νίκο Χαρδαλιά (pics)

16:23

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες που αξίζει να τις δεις

16:20

Sunday Nailspiration! Δες 20 τέλεια nail art πριν βγεις στη λιακάδα...

16:15

Μεταναστευτικό: 91% μειώθηκαν οι αφίξεις τον Μάιο - Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών

16:14

Κορονοϊός – Ισπανία: Παρατείνεται για δύο εβδομάδες το lockdown

16:06

Μενεγάκη: Η Κυριακάτικη εμφάνισή της στον μαγευτικό κήπο του σπιτιού της και η φωτό που έγινε viral!

16:05

Αυτά τα ζώδια αρρωσταίνουν και μόνο στην ιδέα ότι θα ρισκάρουν!

16:00

Ποια θερινά σινεμά ανοίγουν την Δευτέρα και ποιες ταινίες θα προβάλλουν

15:59

«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ: Νεκροί, άγρια επεισόδια και ξυλοδαρμοί(vids)

15:59

Σάλος: Διέρρευσαν ολόγυμνες φωτογραφίες πασίγνωστης τραγουδίστριας

15:46

Μάλτα: Αθώος κρίθηκε ο πρωθυπουργός Αμπέλα για τον θάνατο μεταναστών στη θάλασσα

15:45

Αυτή η φωτογραφία έγινε viral για τον πιο όμορφο λόγο (pics)

15:45

Καιρός: Προσοχή στα έντονα φαινόμενα της Δευτέρας! Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου (vid)

15:41

Δολοφονία Φλόιντ - Σκληρές εικόνες: Ξυλοκοπούν πολίτη που προσπαθούσε να σώσει την περιουσία του

15:41

«Κόλαση» στην Εθνική Οδό - Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο Σχηματάρι

15:35

Δημιουργείται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας

15:33

Παναθηναϊκός: Φαβορί οι Πογιάτος και Παούνοβιτς

15:29

Κόβει σε φέτες μια ντομάτα και τη φυτεύει σε γλάστρα. Δείτε γιατί θα το κάνετε αμέσως (video)

15:20

Ξάνθη: «Ντύθηκε» στα λευκά από το... χαλάζι - Εμφανίστηκαν τεράστιοι υδροστρόβιλοι (video)

15:15

Ηλεία: Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε 14χρονο - Πώς σώθηκε το παιδί

15:03

Και όμως! Γέννησε μόλις τον περασμένο Μάρτιο και έχει αυτό το κορμί! (photos)

15:00

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ - Βίντεο-σοκ: Περιπολικό παρασύρει διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη

15:00

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού – Τι προβλέπει η ΠΝΠ

14:56

Σίσσυ Φειδά: Η νέα φωτογραφία με την κόρη της θα σε συναρπάσει! Έχει γούστο από… κούνια

14:50

Γεννηματά: Συλλογική δέσμευση και σταθερή επιλογή η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ

14:41

Κωνσταντίνος Αργυρός-Ελένη Φουρέιρα: Είναι οι δύο stars το νέο ζευγάρι της showbiz;

14:40

Μυτιλήνη: Συνολικά 229 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο νησί τον Μάιο

14:33

Η υπέροχη ιστορία πίσω από το viral βίντεο του Γιάννη με την ανιψιά του!

14:29

Άγνωστοι τουριστικοί προορισμοί περιμένουν να τους ανακαλύψουμε

14:22

Κορονοϊός και βουτιές στην πισίνα: Όλα όσα πρέπει να προσέχουμε

14:17

Τα ζώα με το δυνατότερο δάγκωμα στον κόσμο (photos)

14:13

Θρήνος: Πέθανε Έλληνας προπονητής

14:05

Μαντέψαμε το ζώδιό σου από τα ζυμαρικά που έχεις αδυναμία!

14:00

Ντ. Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν έχει υποστεί δεινή ήττα στον Έβρο - Βρίσκεται σε δύσκολη θέση

13:56

Άγρια επεισόδια στην Μαλακάσα - Χημικά σε κατοίκους που διαμαρτύρονται για τους μετανάστες

13:54

«Κόλαση»! Γυμνή η Χάιντι Κλουμ - Κάνει ηλιοθεραπεία και «τρελαίνει» το Instagram (pics)

13:45

Μέσα Μεταφοράς: Από 1/6 η μείωση στο ενιαίο εισιτήριο – Τι ισχύει για τις κάρτες

13:36

Ford: Νέες εκδόσεις με κινητήρα πετρελαίου και αυτόματο κιβώτιο για το Puma

13:36

Βούλα: Τα έξι κινητά, το μυστήριο με την ταυτότητα του θύματος και το εμπόριο ναρκωτικών

13:30

Η τεράστια αλλαγή του Άλκη Κούρκουλου! Το νέο λουκ τον έκανε άλλο άνθρωπο! (photos)

13:30

Σε πανικό η Meghan Markle: Το σπίτι της με τον Harry έπιασε φωτιά κι ο Archie ήταν μέσα

13:30

Τα Vogue Italia και l'Uom oVogue εξερευνούν ιδέες και προτάσεις για την ανάκαμψη της βιομηχανίας της

13:22

Ώρες αγωνίας για τον δημοσιογράφο Βασίλη Τσεκούρα - Ξανά στο χειρουργείο

13:20

Κρίση πανικού: Τα συμπτώματα σε ένα βίντεο με πραγματικές μαρτυρίες

13:20

Παναθηναϊκός: Πορτογαλικά σενάρια για Σίλας

13:15

Ποια τρόφιμα πρέπει και ποια όχι να βάζετε στο ψυγείο

13:10
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved