ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Με αποχώρηση απείλησε η αντιπολίτευση μετά το «τσουνάμι» τροπολογιών

Βουλή: Με αποχώρηση απείλησε η αντιπολίτευση μετά το «τσουνάμι» τροπολογιών

Σε …δόσεις θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του μεταναστευτικού νομοσχεδίου μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη βροχή υπουργικών τροπολογιών που κατατέθηκαν. Μόνον οι υπουργικές ρυθμίσεις έφθασαν τις 22, οι περισσότερες από τις οποίες κατατέθηκαν τις τελευταίες ώρες.

ΝΔ και ΔΗΣΥ απείλησαν με αποχώρηση από τη συνεδρίαση κάνοντας λόγο για «πλυντήριο αδιαφάνειας και φωτογραφικών ρυθμίσεων» και καταγγέλλοντας ευτελισμό του Κοινοβουλίου, ενώ ΚΚΕ και Ποτάμι πέρασαν στην έξοδο παρά τις διευκρινίσεις Τσακαλώτου ότι πιέζουν οι ημερομηνίες. Ο υπουργός Οικονομικών πάντως, αναγνώρισε το παράπονο των βουλευτών, «υπάρχει λόγος για παράπονο, δεν το αρνούμαι», είπε.

Μετά την «απειλή» Βούτση ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου μπορεί να ολοκληρωθεί αύριο, ακόμα και το Σάββατο ή αν χρειαστεί και στο ενδιάμεσο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα συνεχιστεί οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις ΝΔ και ΔΗΣΥ. Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη, πως ήταν γνωστό από την Διάσκεψη των Προέδρων πως θα κατατίθεντο πολλές τροπολογίες στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Υπενθύμισε ακόμη, πως τέτοια εποχή, το 2014, είχαν κατατεθεί 114 τροπολογίες εκ των οποίων οι 43 ψηφίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr