ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης για Πετσίτη: Γύρω γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης…

Χατζηδάκης για Πετσίτη: Γύρω γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης…

Λάβρος κατά της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ – Κατήγγειλε την κυβέρνηση για… στενές σχέσεις με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Στη Βουλή έφτασε σήμερα Παρασκευή (21/12) η αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις σχέσεις που είχε ο στενός φίλος και συμμαθητής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, με τον υπόδικο επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης φέρνοντας στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση της «αυλής» του Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, επικαλούμενος ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, o κ. Μανώλης Πετσίτης, φίλος και συμμαθητής του κ. Νίκου Παππά κατάφερε, από σερβιτόρος που ήταν, να συνδιαλέγεται με επιχειρηματίες και να ανεβάσει το ετήσιο εισόδημά του από τα 4.900 ευρώ στα 200.000.

Η αναφορά του κ. Χατζηδάκη είναι βασισμένη στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr καθώς, όπως είπε, την εποχή που ο κ. Πετσίτης είχε μισθοδοτηθεί από τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και παρείχε «υπηρεσίες» στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ και είχε συναντήσεις με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Θεόδωρο Κιτσάκο.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ χρέη σε έναν καταδικασμένο επιχειρηματία, τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη - με ανταλλαγή οικοπέδων τα οποία είχαν δεσμευθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Δεδομένου ότι ο κ. Πετσίτης το 2016 και το 2017 συναντούσε τον κ. Κιτσάκο, με τη «διπλή ιδιότητά» του, δηλαδή ως στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά και ως συνεργάτης – μισθοδοτούμενος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο πρώην CEO της ΔΕΠΑ καλείται να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών.

Δεδομένου επίσης ότι εκείνη την περίοδο η ΔΕΠΑ ήταν σε δικαστική διαμάχη με την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, καθώς η επιχείρηση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τη «φέσωνε» μηνά με το μηνά - με το χρέος σήμερα να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ – τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE ως καραμπινάτο σκάνδαλο. «Είναι η κορυφή του παγόβουνου της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα: «Λαυρεντιάδης, Αρτεμίου, Παππάς… Γύρω γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης (σ.σ. Πετσίτης)».