ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Πετσίτη: Ο Μανώλης του Παππά και τα αλισβερίσια με το Δημόσιο

Υπόθεση Πετσίτη: Ο Μανώλης του Παππά και τα αλισβερίσια με το Δημόσιο

Μανώλης Πετσίτης: Τελειωμό δεν έχουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα έργα και τις ημέρες του στενού φίλου και συμμαθητή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, στον απόηχο του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ που δημοσίευσε πρώτο το Newsbomb.gr.

Η ΥΠΟΠΤΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ - «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ - «ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ» ΝΕΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο πολυπράγμων κύριος Πετσίτης, εκτός από την «πλούσια» δραστηριότητά του στους επιχειρηματικούς κλάδους της εστίασης και των κατασκευών , αναπτύσσει – έστω και με έμμεσο τρόπο – συνεργασία με κάποιους τομείς του Δημοσίου.

Χωμένος παντού…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο Πετσίτης εμφανίζεται ως φορολογικός εκπρόσωπος της εταιρείας Chemstorage Limited, η οποία ανήκει στην εταιρεία App Law Limited (συμφερόντων Αρτέμη Αρτεμίου – του γνωστού επιχειρηματία που είχε ταξιδέψει με το Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα το 2015).

Η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης το 2015 μιας εγκατάστασης στην Ελευσίνα για αποθήκευση μη εύφλεκτων υγρών υλικών. Ωστόσο, η αποθήκη αυτή μισθώνεται στις 07/05/2015 από την εταιρεία BFS ΑΒΕΕ, η οποία εμφανίζεται ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και φέρεται να περιλαμβάνεται στις εταιρείες του υπόδικου επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η άδεια λειτουργίας της εν λόγω εγκατάστασης είχε εκδοθεί το 2008, όταν ακόμα δεν υπήρχαν ούτε η Chemstorage (ιδρύθηκε το 2012) αλλά ούτε και η BFS (ιδρύθηκε στις 14/10/2014) και ήταν διάρκειας μέχρι τις 10-08-2013.

Η άδεια αυτή έλαβε παράταση πέντε ετών ως προς την τήρηση των περιβαλλοντικών ώρων στις 28/09/2015, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και έτσι θα ίσχυε ως τις 22/09/2018.
Εντούτοις, στις 19/05/2016 ακολούθησε από την Περιφέρεια Αττικής εκ νέου τροποποίηση της άδεια αυτής για λογαριασμό της εταιρείας BFS, λόγω μηχανολογικών διαρρυθμίσεων, η οποία λήγει στις 07/11/2023.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα θέματα για το Μανώλη Πετσίτη

Τι κρύβεται πίσω από το «φάντασμα» της BFS

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, η BFS ΑΒΕΕ είναι εταιρεία συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία συμμετέχει και στη διαχείριση της ELFE.

H BFS, βάσει της μηνυτήριας αναφοράς της ΔΕΠΑ προς την ΕLFE (είχε υποβληθεί το 2017), «παραμένει αδρανής από το χρόνο σύστασής της και εμφάνισε αποκλειστικά και μόνο ζημίες.
Όπως προκύπτει, η εταιρεία αυτή διαδραμάτιζε ρόλο «εφεδρικό» μέσα στον όμιλο Λαυρεντιάδη, καθώς μέσω αυτής διακινούνταν αδικαιολόγητα τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ την ίδια στιγμή εκδίδονται επιταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις διαταγήν της ELFE, αλλά χωρίς να προκύπτει η «σχέση» της τελευταίας με την BFS.

Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, ως επικεφαλής της BFS εμφανίζεται ο κυπριακής υπηκοότητας Πέτρος Πέτρου, ο οποίο κατά τη μηνυτήρια αναφορά της ΔΕΠΑ εναντίον της ELFE, ήταν δημοτικός εργάτης στην Κύπρο και από το 2015 συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες του υπόδικου Λαυρεντιάδη σε διάφορα πόστα (μέλος Δ.Σ. της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, πληρεξούσιος και νομικός εκπρόσωπος της CENTROFARO).

Μια καταγγελία που δεν απαντήθηκε ποτέ

Την ίδια στιγμή, σειρά ερωτημάτων εγείρει η τύχη της αναφοράς στην οποία είχε προβεί στις 12/09/2016 ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον τότε υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

Στην ερώτησή του, ο κ. Δημαράς επικαλείτο σειρά καταγγελιών που υπήρχαν για την παροχή άδειας εκφόρτωσης χημικών υλικών από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας προς την εταιρεία BFS. Ο προερχόμενος από τους Οικολόγους – Πράσινους βουλευτής είχε αναφέρει τότε πως εάν προχωρούσε η παραχώρηση, θα ήταν εντελώς παράνομη και χαριστική πράξη προς τους ιδιοκτήτες, διότι το εργοστάσιο ήταν ανενεργό και επειδή δεν υπήρχε ούτε νόμιμη λιμενική εγκατάσταση, η εταιρεία δεν είχε εξασφαλίσει περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ ακόμη και το αντλιοστάσιο αλλά και οι σωληναγωγοί ήταν όλα αυθαίρετα!

Ωστόσο, ο κ. Δρίτσας και το υπουργείο Ναυτιλίας δεν απάντησαν ποτέ στην ερώτηση αυτή του κ. Δημαρά.

Διαβάστε επίσης:

Ψεύδεται ασυστόλως ο Φλαμπουράρης για Πετσίτη: Ούτε τυχαίος ούτε περαστικός ο κολλητός του Παππά!

Υπόθεση Πετσίτη: Χαμός στη Βουλή – «Η κορυφή του παγόβουνου της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ»

Βούλτεψη σε κυβέρνηση: Εσείς βάλατε τον Πετσίτη σε αυτή τη θέση - Είστε οι «ευεργέτες» του (vid)