Αναθεώρηση Συντάγματος: Το λόγο έχει πλέον η Ολομέλεια - Ποια άρθρα θα... σαρώσουν σε ψήφους

Newsroom Newsroom

Αναθεώρηση Συντάγματος: Το λόγο έχει πλέον η Ολομέλεια - Ποια άρθρα θα... σαρώσουν σε ψήφους

Όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «πέρασαν» από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, με ορισμένες εξ αυτών να στηρίζονται και από τη Νέα Δημοκρατία.

Συνολικά τέσσερα άρθρα που προτείνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, μεταξύ αυτών το άρθρο 32 για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της Βουλής, παρά το γεγονός ότι τα δυο κόμματα δίνουν διαφορετικό περιεχόμενο στη διάταξη.

Η ΝΔ είχε καταθέσει δική της πρόταση, στήριξε όμως κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Πειραιώς πιστεύουν ότι αυτή η Βουλή δεν δεσμεύει το περιεχόμενο της διάταξης όπως αυτή θα διατυπωθεί από την επόμενη Βουλή, με τους συσχετισμούς των δυνάμεών της που θα προκύψουν.

Κατά συνέπεια, εάν περάσει τώρα η πρόταση της αναθεώρησης του άρθρου 32 του Συντάγματος του ΣΥΡΙΖΑ με 180 ψήφους, η επόμενη Βουλή θα μπορεί να το τροποποιήσει με 151 ψήφους, πριν προκύψει το θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020 και έτσι να ακυρώσει τυχόν προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved