ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ - Βαριά θεσμική δυσοσμία με ευθύνη της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ - Βαριά θεσμική δυσοσμία με ευθύνη της κυβέρνησης
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε την Τρίτη (05/02/2019) τους τομεάρχες αλλά και ολόκληρη τη «γαλάζια» παράταξη σε εκλογικό «συναγερμό», εξαπολύοντας, παράλληλα, σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βυθίζει τη χώρα και στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής. Των εκβιασμών, των παζαριών και των εξαιρετικά εύκαμπτων βουλευτών. Αυτών που ξεδιάντροπα ανταλλάσσουν συνειδήσεις με υπουργεία και με πόστα. Μια βαριά θεσμική δυσοσμία, δυστυχώς, τυλίγει τη Βουλή», ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως «πότε απειλεί τον συνέταιρό του και πότε του επιτρέπει να ελίσσεται».

Αιχμές άφησε και κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας τον «κομματικό υπάλληλο που εκτελεί εντολές».

«Ο κ. Τσίπρας σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί και γι’ αυτό το νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας το οποίο έχει τυλίξει τη χώρα. Για το προσωπικό, για το ηθικό του ναυάγιο. Το μόνο το οποίο του μένει πια είναι να ορίσει, το συντομότερο δυνατόν, χρόνο εθνικών εκλογών για να ανασάνει η χώρα τον καθαρό αέρα της δημοκρατικής λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν δεν έχουν γίνει εκλογές νωρίτερα, σε 108 ημέρες από σήμερα, ο λαός θα απαντήσει σε αυτήν την πρωτοφανή εκτροπή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως αν δεν συμπέσουν με τις Ευρωεκλογές οι εθνικές εκλογές, οι πολίτες «θα στείλουν μήνυμα στις Ευρωεκλογές στους αποτυχημένους που τον κορόιδεψαν». «Οι Ευρωεκλογές μετατρέπονται -έτσι και αλλιώς- σε Εθνικές Εκλογές. Αυτές που θα σημάνουν τον τυπικό επίλογο μιας ήδη τελειωμένης κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Υποστήριξε πως «η οικονομία βουλιάζει στη στασιμότητα και οι συμπολίτες μας πνίγονται στους φόρους», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως ο τυπικός όρος «Βόρεια Μακεδονία» θα εκπέσει.

Ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ όταν αυτό έρθει προς κύρωση και πως «θα αξιοποιήσω κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών», ενώ έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη Βόρεια Ελλάδα.

«Υπάρχουν 35 κεφάλαια που απαιτούν έγκριση στην αρχή, στο άνοιγμά τους, στο τέλος, στο κλείσιμο τους για την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Αυτά δεν θα ανοίξουν και δεν θα κλείσουν εάν δεν ικανοποιηθούν πλήρως οι ελληνικές θέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος για τη Νέα Δημοκρατία είναι μέσω των ευρωεκλογών «η Ελλάδα θα γίνει η χώρα-σύμβολο της νικηφόρας μάχης ενάντια στο λαϊκισμό που ήρθε στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες».

«Απέναντι στους κάθε είδους οπαδούς του Μαδούρο, εμείς θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση ανοιχτή με κοινή ανάπτυξη και αλληλεγγύη. Μακριά από περίκλειστες πολιτικές, εθνικισμούς κι αυταρχικές πρακτικές. Για μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα φυλάσσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα. Όμως -ειδικά τώρα, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία και σε αυτή την κάλπη, την κάλπη των ευρωεκλογών- θα ψηφίσουμε και για την Ελλάδα», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Ωμός εκβιασμός από το «σουλτάνο»: «Η Χάλκη θα ανοίξει, όταν δώσετε τις Μουφτείες της Θράκης»

Ξαφνικό «κανόνι»: Πτώχευση για γνωστή αεροπορική εταιρεία