Νόμος Κατσέλη: Μπρα ντε φερ Φλαμπουράρη - Δραγασάκη για την πρώτη κατοικία

Newsroom Newsroom

Νόμος Κατσέλη: Μπρα ντε φερ Φλαμπουράρη - Δραγασάκη για την πρώτη κατοικία

Ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η νέα ρύθμιση που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η αίσθηση -και όχι αδίκως- ότι οι βασικοί υπουργοί που καλούνται να χειριστούν την υπόθεση είναι διχασμένοι.

Από τη μία είναι ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό τομέα Αλέκος Φλαμπουράρης και από την άλλη ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Οι δυο τους δεν μπορούν να βρουν τη «χρυσή τομή», έτσι ώστε επιλυθεί ένα μεγάλο και ακανθώδες θέμα στο οποίο εμπλέκονται και οι μεγάλες συστημικές τράπεζες.

Πολιτική ή τεχνοκρατική λύση;

Όσοι ήταν παρόντες την προηγούμενη Παρασκευή στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου κατάλαβαν πως η απόσταση των δύο υπουργών είναι αγεφύρωτη. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης έχει τη φιλοσοφία ότι έρχονται εκλογές και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να δοθεί λύση έτσι ώστε η Ελλάδα να μην ζήσει εικόνες σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν στην Ισπανία, όπου οι τράπεζες πετούσαν έξω από τα σπίτια του τον κόσμο που δεν μπορούσε να αποπληρώσει τα δάνεια του.

Από την άλλη ο Γιάννης Δραγασάκης θεωρεί ότι ο «αντικαταστάτης» του νόμου Κατσέλη δεν πρέπει να «κοιτάει» μόνο προς τις εκλογές, αλλά η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τις τράπεζες, οι οποίες δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο, καθώς έτσι και αλλιώς βρίσκονται στο «κόκκινο».

Με άλλα λόγια, ο Αλέκος Φλαμπουράρης σκέφτεται την πολιτική βιωσιμότητα της κυβέρνησης μέσα από την προστασία της πρώτης κατοικίας, και ο Γιάννης Δραγασάκης σκέφτεται με τεχνοκρατικούς όρους το νέο νόμο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved