ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας - Γεννηματά «σκοτώνονται» για την Κεντροαριστερά

Τσίπρας - Γεννηματά «σκοτώνονται» για την Κεντροαριστερά

Αντιμέτωπος με το αριστερό κομμάτι του 3% στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του. Είναι πλέον βέβαιο ότι στο στόχαστρο εκείνων των στελεχών που δυσφορούν με τα «ανοίγματα» θα βρεθεί η πρόσφατη ένταξη των κ.κ. Τόλκα και Μωραΐτη στην κυβέρνηση, μετά από σχετική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Στους επικριτές του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να απαντήσουν υπουργοί και στελέχη που υιοθετούν τη «γραμμή» του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά στη διεύρυνση προς την κεντροαριστερά, όπως οι κ.κ. Βερναρδάκης, Τζανακόπουλος, Παππάς και Σπίρτζης.

Η «γκρίνια» που έχει εκδηλωθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αμελητέα, καθώς στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν δημόσια εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Οι μεν συμφωνούν με το εγχείρημα για την κεντροαριστερά και οι δε την απορρίπτουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Σήμερα άλλωστε αναμένεται να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΙΝΑΛ αναμένεται να στήσουν κάλπες την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως έχει αποφασιστεί, την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η πρόβα τζενεράλε για το κατά πόσο έχει επηρεάσει ή όχι η πολιτική των μεταγραφών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέλη, στελέχη και ψηφοφόροι θα κληθούν στις κάλπες για να ψηφίσουν τους αντιπροσώπους τους, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για το τέλος Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων