ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση - «βόμβα»: Ανατροπή δεδομένων - Δείτε ποιος προηγείται και πόσο

Δημοσκόπηση - «βόμβα»: Ανατροπή δεδομένων - Δείτε ποιος προηγείται και πόσο

Δημοσκόπηση: Στο 5,7 % διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV. 

H Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 23,8 % έναντι 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 5,3% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,1 % και ΚΙΝΑΛ με 4,1 %.

Η βουλή που θα προκύψει από ότι φαίνεται θα είναι πεντακομματική ή εξακομματική, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται κάτω του ορίου του 3%. Το Ποτάμι καταλαμβάνει 1,3%, οι ΑΝΕΛ 1,4%, η Ένωση Κεντρώων 2,7 %, η Λαική Ενότητα 2,6% και η Ελληνική Λύση 1,4%. Προς άλλα κόμματα κινείται το 6,7%, ενώ το 16,1% των ερωτηθέντων παραμένουν αναποφάσιστοι.

Σε ερώτηση για το πως αποκαλούν τη γειτονική χώρα τώρα που ισχύει η Συμφωνία των Πρεσπών το 57% των πολιτών απάντησε Σκόπια, το 27% Βόρεια Μακεδονία, το 7% ΠΓΔΚ και το 7% δεν ξέρω δεν απαντώ.

Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατία και του ΣΥΡΙΖΑ αναβαίνει στο 6,5%. Η ΝΔ συγκεντρώνει 26,9% και το ΣΥΡΙΖΑ 20,4%.

H συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αρκετά χαμηλή (53%) έναντι της ΝΔ (81%) που φαίνεται να έχει πιάσει ταβάνι.

Στην gallery του Newbomb.gr που ακολουθεί υπάρχουν όλοι οι πίνακες με τις απαντήσεις των πολιτών, σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για την οικονομία και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18- 23 Φεβρουάριου και σε αυτή συμμετείχαν 1000 άτομα.

Διαβάστε επίσης

Στουρνάρας στον Εισαγγελέα: Με κατέγραφε χωρίς τη συναίνεσή μου ο Πολάκης