ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό με ένταση και σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό με ένταση και σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη

Με αρκετή δόση αριστερής φρασεολογίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε να αναδείξει την πολιτική και ιδεολογική του ατζέντα βάλλοντας κατά συμφερόντων που όπως είπε αφορά την «ελίτ των σαλονιών και το παρακράτος των λιμανιών», φωτογραφίζοντας έτσι συγκεκριμένα συμφέροντα.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αναδείξει και να διατηρήσει στην δική της ατζέντα τα θέματα ασφάλειας των πολιτών.

Μια καλή ευκαιρία της έδωσε απλόχερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης που ξάφνιασε τους πάντες όταν είπε ότι δεν θυμάται τα τελευταία 30 χρόνια να έχει σκοτωθεί κανείς από βόμβα μολότοφ.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο θεμάτων αλλά και οι προτάσεις που έχει καταθέσει για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα το υπ. Δικαιοσύνης με τις οποίες μειώνονται ποινές σε σοβαρά αδικήματα και εγκλήματα, μετατρέποντας σε πλημμελήματα, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ δυναμίτη προκαλώντας «πόλεμο» σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ενόψει των εκλογών.

Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, «η αντιμετώπιση του ζητήματος της αύξησης του απειλούμενου πλαισίου ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, το ζήτημα της ευρύτερης οριοθέτησης της έννοιας της απειλής στο έγκλημα του βιασμού σε σχέση με την προτεινόμενη από τις επιτροπές, η ανάγκη επανεξέτασης του καθορισμού ορισμένων εγκλημάτων ως πλημμελημάτων και η εισαγωγή στο σχέδιο κρίσιμων αντιρατσιστικών διατάξεων που είχε εισηγηθεί και ψηφίσει η Κυβέρνηση».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr