ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντάρτικο» της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας ενόψει εκλογών

«Αντάρτικο» της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας ενόψει εκλογών

Στην προστασία της πρώτης κατοικίας και την πολιτική εκμετάλλευση της κόντρας που θα προκληθεί με τους θεσμούς ενόψει, μάλιστα, των εκλογών, προσανατολίζεται ανοικτά πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του CNN Greece στις 12 Μαρτίου για «αντάρτικο» της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση δείχνει να είναι εγκλωβισμένη σε ένα μονόδρομο που η ίδια ωστόσο χάραξε στον οδικό χάρτη με τους θεσμούς, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές έτσι ώστε μέσω της συμφωνίας με τις τράπεζες να προστατευτεί η πρώτη κατοικία των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτικά οδυνηρό και έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, καθώς έχει μπροστά της τις κάλπες που δεν θα έδιναν ευχάριστο αποτέλεσμα εάν σπίτια αρχίσουν να βγαίνουν στο «σφυρί», χωρίς καμία προστασία.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής όλοι μιλούν για «χάσμα» ανάμεσα στην Ε.Ε. και την ΕΚΤ για το διάδοχο σχήμα Κατσέλη. Συνεπώς αφού δεν υφίσταται νόμος, δεν μπορεί το Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως» για το 1 δισ. ευρώ που πρέπει να επιστραφεί από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, τα οποία μας ανήκουν έτσι και αλλιώς.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr