Πώς θα προφυλαχθεί η Ελλάδα από ένα «άτακτο» Brexit - Το νομοθετικό ανάχωμα

Newsroom Newsroom

Πώς θα προφυλαχθεί η Ελλάδα από ένα «άτακτο» Brexit - Το νομοθετικό ανάχωμα

Να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές επιπτώσεις από ένα άτακτο Brexit επιχειρεί η Ελλάδα. Προχθές η Βουλή ψήφισε ειδικές διατάξεις που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν μια ομπρέλα ασφαλείας σε περίπτωση μη συντεταγμένης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, διασφαλίζοντας τόσο τα ελληνικά συμφέροντα, όσο και εκείνα των Βρετανών υπηκόων.

Σημειώνεται πως η προθεσμία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ παρατάθηκε για τις 12 Απριλίου και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες από την βρετανική Βουλή και τη κυβέρνηση της χώρας θα κριθεί το έαν οι διατάξεις που ψήφισε η ελληνική Βουλή για το Brexit θα ενεργοποιηθούν ή όχι.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, σε περίπτωση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και τα μέλη των οικογενειών τους, που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται και να εγκαταλείπουν την Ελλάδα με ισχύον διαβατήριο (εάν είναι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και μέλη των οικογενειών τους που είναι είτε πολίτες Ηνωμένου Βασιλείου είτε πολίτες τρίτης χώρας).

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved