Το εκρηκτικό μείγμα που χαλάει την εικόνα της κυβέρνησης

Newsroom Newsroom

Το εκρηκτικό μείγμα που χαλάει την εικόνα της κυβέρνησης

Τελικά δεν κατατέθηκε ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας χθες, Παρασκευή, όπως διατυμπάνιζε η κυβέρνηση – προφανώς για να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις – και στο Μέγαρο Μαξίμου ο εκνευρισμός ήταν έντονος. Καθώς από την υπόθεση αυτή βγαίνουν εκτεθειμένοι πολιτικά συγκεκριμένα στελέχη που έχουν αναλάβει να λύσουν το θέμα ώστε οι δανειολήπτες να μην αισθάνονται ότι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. 

Είναι πλέον πασιφανές πως ο νέος νόμος Κατσέλη που περιμένουν οι δανειολήπτες με αγωνία τίθεται ως ένα από τα ζητήματα που θα παίξουν ρόλο στην πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση και γι’αυτό το λόγο στο Μέγαρο Μαξίμου πλέον ο προβληματισμός γύρω από την τακτική των δανειστών είναι έκδηλος.

«Να δείξουμε ποιοι τη θέλουν και ποιοι όχι»

Δεν είναι τυχαίο ότι υπουργός της κυβέρνησης με αφορμή το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τους δανειστές, που δεν δίνουν το πράσινο φως στη συμφωνία, έλεγε και ξανά έλεγε σε συνομιλητές του «μα τι θέλουν επιτέλους; Να πάμε σε εκλογές και να πούμε ότι είναι οι δανειστές που δεν θέλουν την προστασία της κατοικίας κι όχι εμείς…» . Η αναφορά του συγκεκριμένου υπουργού που δεν ήθελε να δημοσιοποιήσουμε το όνομά του γιατί βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, αποτυπώνει την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο πρωθυπουργικό γραφείο από τις συνεχιζόμενες αναβολές στην ψήφιση του νέου νόμου – με ευθύνη των δανειστών αλλά και της κυβέρνησης η οποία δεν βρίσκει τη χρυσή τομή για να υπάρξει λύση.

Συνδυασμός αρνητικών εξελίξεων

Η πρώτη κατοικία που βρίσκεται στον αέρα, μαζί με την υπόθεση της κ. Μ. Λοΐζου που παραιτήθηκε μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, οι απίστευτες δηλώσεις Τσιρώνη για τη γεωγραφική θέση του Καστελλορίζου, αλλά και οι αντιδράσεις που εισπράττουν στελέχη της κυβέρνησης όταν επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, δημιουργούν ένα απαγορευτικό κλίμα που πρέπει να αντιμετωπίσει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved