ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Παρουσία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, και του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε σήμερα το απογευμα στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «ιστορικό», λόγω της πρωτοφανούς δημοσιονομικής συγκυρίας, καθώς και της συναίνεσης που αντικατοπτρίζει η κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Η ΝΔ κυρώνει τον προϋπολογισμό του 2012, οι ενστάσεις όμως παραμένουν», δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ κ. Κ. Μουσουρούλης, τονίζοντας τη δέσμευση της ΝΔ ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αντιστρέψουμε την επικίνδυνη πορεία χώρας.

Σκληρό, βάρβαρο και ταξικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση.

«Η θετική ψήφιση του προϋπολογισμού είναι αυτονόητη», δήλωσε από την πλευρά του ΛΑΟΣ ο Παύλος Μαρκάκης, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ένα προϋπολογισμό με πολλούς αστερίσκους».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τον προϋπολογισμό γιατί η εφαρμογή του θα φέρει νέα ύφεση, αύξηση ανεργίας και νέα μείωση μισθών και συντάξεων».