ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες δημοσκόπησεις: Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ 7 μέρες πριν τις Ευρωεκλογές

Νέες δημοσκόπησεις: Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ 7 μέρες πριν τις Ευρωεκλογές
EUROKINISSI

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει νέα δημοσκόπηση που έκανε η Αlco για λογαριασμό του Οpen. Αν και η ψαλίδα κλείνει περαιτέρω προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται πως η ανατροπή στην οποία επενδύει η κυβέρνηση δεν είναι εφικτή. Αυτό δείχνει μια ακόμα μέτρηση, της Rass για το Αction 24. 

Συγκεκριμένα τώρα, για την Alco η διαφορά στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στις 5,6 μονάδες με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 26,4 και το ΣΥΡΙΖΑ στο 20,8. Στην Τρίτη θέση με 5% ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ ενώ το ΚΚΕ καταγράφει 4,4%.

Στα επιμέρους ερωτήματα το 51% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε να γίνει debate μεταξύ των Τσίπρα και Μητσοτάκη ενώ ούτε ο ένας ούτε ο άλλος πείθει για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταγράφει μικρό προβάδισμα. Έτσι γίνεται για ακόμα μία φορά σαφές πως η επιλογή ψήφου δεν είναι υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αλλά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 33% των ερωτηθέντων εκτιμά πως νικητής της μάχης θα είναι η Νέα Δημοκρατία αλλά με μικρή διαφορά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί μεταξύ 21% και 26,2% ενώ η Νέα Δημοκρατία μεταξύ 27,1% και 32,7%. Οι αναποφάσιστοι και σε αυτή τη μέτρηση παραμένουν ψηλά, στο 12%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακόμα στο 56%

Μεγαλύτερη διαφορά «βλέπει» η Rass

Μεγαλύτερη είναι η διαφορά που καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για το Action24. Σύμφωνα με τα ευρήματα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται 8,5% καταγράφοντας ποσοστό 31,5% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 8,7% (από τα υψηλότερα ποσοστά που καταγράφονται), το ΚΚΕ με 6,7% και η Χρυσή Αυγή με 6,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,4%.
Και σε αυτή τη μέτρηση η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν από τις κάλπες είναι χαμηλή και συγκεκριμένα στο 52,5% ενώ της Νέας Δημοκρατία είναι στο 87,2%.
Στην παράσταση νίκης η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 73,5% ενώ το 80,1% των ερωτηθέντων απαντούν πως το ίδιο κόμμα θα ψηφίσουν και στις εθνικές εκλογές.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών καθώς κανένας τους δεν έχει την αποδοχή των ερωτηθέντων με τις αρνητικές γνώμες να υπερτερούν των θετικών.

Σχετικές ειδήσεις