ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση - «βόμβα»: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ 3 μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές 2019

Δημοσκόπηση - «βόμβα»: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ 3 μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές 2019
EUROKINISSI

Παγιωμένη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δείχνει μια ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. 

Επτά μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με την νεότερη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24% και η Νέα Δημοκρατία 31%.

Αμφότεροι οι «μονομάχοι» έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους σε σχέση με την έρευνα του Απριλίου, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται ελαφρώς περισσότερο, με συνέπεια να έχει μειώσει την διαφορά κατά μία μονάδα. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μελέτες η σημερινή μέτρηση γίνεται χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής που μένει στάσιμο στο 7%, οριακά πάνω από την Χρυσή Αυγή που υποχωρεί κατά μισή μονάδα και βρίσκεται στο 6,5%. Ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα το οποίο ενισχύει το ποσοστό του κατά μισή μονάδα και μετράται στο 5,5%.

Ενδιαφέρον είναι πως το κυβερνών κόμμα έχει μεγαλύτερη διαρροή υποστηρικτών προς την Πειραιώς (15%), παρά προς τα κόμματα της κεντροαριστεράς ή αριστεράς όπως το ΚΙΝΑΛ ή το ΜέΡΑ25 (4 και 3% αντίστοιχα).

Η ΝΔ βελτίωσε την δική της συσπείρωσή κατά μία μονάδα.

Η ενίσχυση των δύο μεγάλων κομμάτων έχει εκ των πραγμάτων περιορίσει την δεξαμενή των αναποφάσιστων, η οποία αντιστοιχεί στο 7,5% – δηλαδή πέντε μονάδες χαμηλότερα συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Δείτε όλα τα ευρήματα της δημοσκόπησης στην παρακάτω gallery: