ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019:Οι «δεξαμενές» των ψηφοφόρων και τα σχέδια ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την προσέλκυσή τους

Εκλογές 2019:Οι «δεξαμενές» των ψηφοφόρων και τα σχέδια ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την προσέλκυσή τους

Με την πολιτική αντιπαράθεση να βρίσκεται στα ύψη, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μέχρι τις εκλογές και να αποφύγουν τα λάθη. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδοκούν να επικρατήσουν στην τελική μάχη.

ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ προσβλέπουν σε τρεις δεξαμενές ψηφοφόρων: στη μεγάλη δεξαμενή, δηλαδή εκείνων που δεν πήγαν να ψηφίσουν, σε εκείνους που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους διεκδικούν πλέον ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αλλά και σε όσους γυρίζουν από κόμμα σε κόμμα ανάλογα με τις προσδοκίες τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα τρία κομματικά επιτελεία αναπροσαρμόζουν την πολιτική τους και αναθεωρούν την επικοινωνιακή τους τακτική, αλλάζοντας πρόσωπα και στελέχη πρώτης γραμμής.

Αλλαγές προσώπων στο επιτελείο Τσίπρα

Στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός θεωρεί πως αλλάζοντας τα πρόσωπα θα αλλάξει και η αποδοχή του κόσμου ως προς την πολιτική του, τοποθετώντας την Έφη Αχτσιόγλου στη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου και πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Ο πρωθυπουργός κάνει «ρετουσάρισμα» στην επικοινωνιακή του ομάδα αλλά και αλλαγές σε πρόσωπα που κατά τη γνώμη του δεν «τράβηξαν» όσο θα έπρεπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος φαίνεται ότι παίζει ακόμη ρόλο στο επιτελείο του πρωθυπουργού όχι όμως στον ίδιο βαθμό, και για αυτό το λόγο ο κ. Τσίπρας αποφάσισε την αλλαγή φρουράς, τοποθετώντας τον υπουργό Επικρατείας στη μάχιμη θέση της Α’ Αθήνας διεκδικώντας τον σταυρό προτίμησης.

Βασικοί υποστηρικτές του κυβερνητικού έργου οι κ.κ. Ν. Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης ενώ η πρωθυπουργική ομάδα εμπλουτίζεται και από τη συμμετοχή του υπ. Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση.

Η εμπέδωση της κυβερνησιμότητας

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Εντονότερη η κακοκαιρία την Τετάρτη - Καλοκαίρι από Σαββατοκύριακο

Serial killer – Κύπρος: «Πάγωσε» ο Αρχηγός της Αστυνομίας όταν άνοιξαν την τρίτη βαλίτσα του θανάτου